El valor de l’avellana a Benassal

72
El valor de l'avellana a Benassal

Benassal celebra des del 12 d’octubre el mes de l’Avellana en el qual aquest fruit sec s’ha convertit en l’eix central d’activitats gastronòmiques, lúdiques i culturals.

D’aquesta forma, el dissabte 19 a les 11h des de l’Oficina de Turisme de la Mola començarà una ruta guiada pel paisatge dels avellaners organitzada per Itinerantur. A més, a les 18h el Forn de Dalt acollirà la xarrada “El paper de l’avellana en la dieta: realitat i mites. Una radiografia nutricional” a càrrec de la dietista-nutricionista Paula Miralles.

Així mateix, el diumenge 27 d’octubre a les 12h en els Porxos de la Mola es duran a terme diferents manualitats per a xiquets i xiquetes. El dissabte 2 de novembre a les 12h es realitzarà una visita guiada a un bancal d’avellaners i el diumenge 3 se celebrarà el concurs de relats “L’Avellana és protagonista” en el qual participaran els xiquets i xiquetes del CEIP Alcalde Fabregat.

Cal recordar que durant tot el mes es poden provar menús elaborats de manera especial amb avellana en el Restaurant La Castellana, el Restaurant Novella i els bars La Cooperativa i el Nostre Bar. A més, la Pastisseria Moliner, la Panaderia Pedro Monfort, la Panaderia-Pizzeria El Maset, la Pastisseria Bellés, la Carnisseria Cal Bort, la Carnisseria Celesmilla i Formatges El Poble de Benassal ofereixen productes en els quals l’avellana està molt present.

Finalment, en l’Oficina de Turisme de l’edifici de la Mola es pot visitar durant tot el mes l’exposició “L’Avellana: fruit de tardor”.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA