El V Festival PERA porta la poesia al territori Human Land

416
PUBLICITAT

La literatura i la poesia coparan tots els focus durant el cap de setmana en el territori Human Land. Benassal acull part de la programació del Festival PERA (Poesia en Espais Rurals i Oberts), que ja va per la seua cinquena edició. Del divendres 13 al diumenge 15 de maig se succeeixen els diferents actes entre Benassal i la localitat veïna de Vilafranca. Així doncs, el dissabte 14 al matí se celebra el primer esdeveniment de l’agenda a Benassal, amb un taller de creació poètica multidisciplinari en el paratge natural El Rivet a partir de les 11h. Allí es llegiran diferents creacions líriques dels i les participants, juntament amb una visita guiada per a descobrir la fauna i flora del bosc i un vermut solidari. Les recaptacions aniran destinades a l’Associació de Famílies amb PERTHES (ASFAPE).

La programació del diumenge comença també pel matí a Benassal. S’ha preparat una ruta literària per a tractar la cèlebre i històrica figura local de Carles Salvador, mestre i escriptor de gran rellevància en l’àmbit valencià a la fi de segle XIX i inicis del XX. Tot seguit es recitaran poemes d’autors locals amb l’acompanyament musical de diversos músics i músiques locals. Després del menjar es visitarà el Museu Teresita Pascual, un espai que tracta a una de les artistes més prolífiques de l’escena cultural valenciana del segle XX i que es pot visitar de dimarts a diumenge. El Festival PERA tancarà la seua cinquena edició a Benassal.

– Turisme cultural i patrimonial per l’Alt Maestrat

L’afluència de turisme durant el cap de setmana a Culla ja està assegurada. Diversos autobusos plens de visitants arribaran al poble, un dels més bonics d’Espanya, el dissabte al matí. Així, les visites guiades de l’Oficina de Turisme estaran operatives al llarg del dia, disponibles també el diumenge per a parelles i famílies que s’acosten a desconnectar i gaudir del patrimoni arquitectònic i cultural de Culla i del territori Human Land.

De la mateixa manera, el Museu de la Valltorta ha organitzat una visita guiada per a apreciar l’Abric Centelles d’Albocàsser el dissabte a partir de les 16.30h. Aquest jaciment conté més de 300 figures prehistòriques relatives a arquers, dones i xiquets, al costat d’animals com caprins, cérvols, bòvids i èquids. És necessària la inscripció prèvia en l’activitat contactant amb el Museu de la Valltorta.

Així doncs, durant tot el cap de setmana es poden visitar els principals punts patrimonials d’Ares del Maestrat, Albocàsser, Benassal, Catí i Culla contactant amb les Oficines de Turisme locals. Amb l’entrada de la primavera i del bon temps, paisatges com a l’Avella de Catí, Sant Pau d’Albocàsser, la Font d’En Segures de Benassal, el castell de Culla o la Mola d’Ares es converteixen en escenaris d’ensomni per a evadir-se durant uns dies.