El treball del Consorci Provincial de Bombers permet que els pobles afectats per la neu recuperen la normalitat

432
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Els Ports, Maestrat, Alt Millars, Alt Palància i la Tinença de Benifassà, les zones en què s’estan concentrant els treballs

Des de primera hora del matí del dissabte 27 de febrer el Consorci Provincial de Bombers ha treballat amb un total de 18 màquines llevaneu i coordinat un dispositiu 170 persones que han estat treballant ininterrompudament en les zones dels Ports, Tinença de Benifassà, Alt Maestrat, Alt Palància i Alt Millars on s’han registrat precipitacions de neu durant el cap de setmana. Els treballs, que continuen encara a aquestes hores, s’han centrat en netejar diverses vegades les carreteres de tota la zona, encara que a causa de la baixa temperatura i el fort vent ha dificultat notablement els treballs.

El diputat de Bombers, Luis Rubio, ha explicat que “hem posat a disposició dels pobles tots els recursos de què disposem per atendre qualsevol incidència. Treballem per aconseguir que la neu sigui una anècdota i no es convertisca en un problema per al desenvolupament normal de la rutina quotidiana dels nostres pobles. Desafortunadament en alguns punts el fred segueix sent intens i la neu es congela, amb la qual cosa recomanem moltíssima precaució a l’hora de desplaçar-se per aquestes zones “.

Cal assenyalar que en les tasques de neteja i adequació de carreteres i accessos a municipis han treballat tres dotacions de bombers dels parcs dels Ports, l’Alt Maestrat, i Alcalatén. A més dels treballs d’adequació de carreteres s’han dut a terme 11 rescats de persones que havien quedat aïllades pel temporal, 8 a municipis dels Ports, 2 al Maestrat i un a l’Alt Palància.

Cal recordar que la Diputació destina aquest any una inversió de 50.000 euros per a reforçar la seguretat en aquests casos amb el manteniment de les carreteres de titularitat provincial en els capítols de gelades i nevades dels mesos d’hivern a través del conveni de col·laboració que manté amb el Consorci Provincial de Bombers.

IMG_2213