El territori Human Land treballa per a ser Destí Turístic Intel·ligent

858
Plaça de l'església de Catí
PUBLICITAT

L’Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land continua treballant per a aconseguir l’etiqueta de Destí Turístic Intel·ligent per al territori. Durant els últims mesos ho ha fet mitjançant dues fórmules que milloren l’experiència del visitant per a descobrir, al ritme que cadascun desitge, les localitats d’Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal, Catí i Culla.

Així doncs, la creació de rutes autoguiades permet al turista gaudir d’autonomia per a visitar els elements patrimonials més importants de cada localitat. En cadascuna de les oficines turístiques municipals s’han desenvolupat les rutes pels principals recursos de la localitat. Amb aquest mètode, el visitant imprimeix el ritme preferit per a descobrir i conèixer els encants locals, amb itineraris, mapes, fotografies i textos que ajuden i contextualitzen les visites. Cada ruta està disponible en l’Oficina turística de cada municipi.

A Catí, la ruta tracta el nucli històric, l’església i l’ermitori de l’Avellà. Pel que respecta a Benassal, el nucli històric, el paratge natural municipal El Rivet i la Ruta dels bombardejos Stuka són la base de la ruta. Quant a Albocàsser, els bombardejos Stuka també són protagonistes junt amb l’Ermita de l’Esperança i el nucli històric. A Culla, el conjunt històric, valorat com un dels més bonics d’Espanya, atreu l’atenció al costat del Camí del Castell. Finalment, a Ares del Maestrat es posa en valor tant el conjunt històric local com el paratge natural que envolta a la Mola i el camí dels Molins enclavat en ple Alt Maestrat.

D’altra banda, a la comarca s’ha implantat una plataforma de serveis digitals d’atenció turística en la qual participen les oficines de turisme i la pròpia Associació Intermunicipal Alt Maestrat Human Land, que permet gestionar conjuntament la informació i l’oferta turística en cada precís instant. En aquesta plataforma també poden participar diferents agents turístics del sector de la restauració, empreses o gestors culturals. Mitjançant la digitalització es coordina l’oferta turística a la qual cada oficina de turisme té accés, per a convertir la comarca en un Destí Turístic Intel·ligent.