El temporal de vent ‘Hortense’ obliga als bombers a efectuar 33 operacions al llarg del dia i a sufocar un incendi industrial a Onda

194

Un nou temporal meteorològic ha afectat l’interior de la província de Castelló i ha obligat al Consorci Provincial de Bombers de Castelló a desplegar molts dels seus efectius per mitigar els efectes de les potents ratxes de vent. ‘Hortense’, com han denominat a aquest nou temporal, ha provocat la intervenció dels bombers en 33 ocasions, totes relacionades per l’efecte de la força del vent. A més, a l’abocador de RECIPLASA s’ha declarat un incendi que ha hagut de movilitzar més efectius i ha afegit més problemes als del temporal, tot i que han conseguit controlar la seua expansió.

Els serveis han consistit en la retirada d’arbres caiguts, amb un total de 17 eixides; actuacions davant el despreniment de cornises, amb sis intervencions, i la retirada d’elements per risc de caiguda, amb 10. Afortunadament, no s’ha hagut de lamentar cap persona ferida. Així mateix, la previsió del temporal ja havia deixat constància amb l’activació de l’alerta taronja a tot l’interior provincial i la groga a totes les comarques del litoral per a ahir divendres.

La preemergència per risc de forts vents continuarà activada demà dissabte en nivell groc a tot l’interior provincial. Tanmateix, el nivell de risc per incendis forestals segueix sent extrem per la capacitat d’expansió que provoca el vent.

També han intervingut en les tasques d’extinció d’un incendi que s’ha declarat aquest migdia a l’abocador de Reciplasa, localitzat al terme municipal d’Onda. Fins allí s’han desplaçat quatre dotacions de bombers i una unitat de forestals. El foc ha afectat diversos sectors de tractament de residus en l’exterior de la planta. A hores d’ara encara es troba actiu però controlat.