El temporal de neu deixa importants danys en Morella

584
PUBLICITAT

Morella intenta tornar a la normalitat després de la forta tempesta de neu de la setmana passada, més de 170 l/m2, al temps que comença a valorar la quantitat econòmica dels desperfectes. Ja el passat divendres des de l’Ajuntament de Morella es va informar a la població que s’obria un primer termini per presentar valoració de danys i es facilitava un formulari per fer-ho.

Avui dilluns tota la informació rebuda s’ha traslladat a Subdelegació del Govern, després d’haver estat aportada pel veïnat afectat, especialment de les explotacions ramaderes i agropecuàries. Tot i això, evidentment, queda obert el termini per aportar-ne més, a causa de la dificultat d’accés i valoració dels danys ja que, a més, aquestos es poden veure incrementats en el futur pròxim.

En total han estat presentades fins avui dilluns un total de 37 incidències particulars a banda dels desperfectes en béns de titularitat pública. Trenta incidències en explotacions ramaderes presenten un total de 350.000 euros pressupostats en danys. Quatre incidències s’han presentat de danys en indústries i comerços, valorades en uns 50.000 euros i 3 incidències en habitatges que ascendeixen a 48.000 euros, aproximadament.

Així mateix han estat presentades les primeres valoracions dels efectes que s’han produït en béns municipals, tant en Morella com en Xiva, Ortells, La Pobleta i Herbeset. Estes han sigut d’esfondraments de murs i camins en accessos, afeccions al patrimoni monumental, caigudes de faroles i cablejat de l’enllumenat públic deixant-ho inservible, avaries al sistema de bombeig, així com altres en edifici públics. Amb una primera valoració global dels béns públics d’uns 220.000 €.

L’alcalde de Morella manifestava que ‘’les administracions, totes, hem d’estar al costat de les persones que han patit els efectes del temporal en tractar-se de persones i famílies que treballen dia a dia pel sosteniment del nostre medi’’. Ha traslladat també ‘’que cal ser conscients que estes primeres valoracions es veuran incrementades en els propers dies, a causa de la situació que ens trobem i no poder accedir encara a molts llocs’’. El primer edil morellà també agraïa el treball de particulars anònims, bombers voluntaris, protecció civil, brigades de neteja i tots els serveis que amb el seu treball han minimitzat en la mesura del que ha estat possible els efectes del temporal.