El temporal de la passada setmana causa danys en els cultius del Maestrat i Els Ports

699
PUBLICITAT

LA UNIÓ de Llauradors informa que les pluges acompanyades de pedra de divendres passat han causat danys de diversa importància en algunes zones de les províncies de València i Castelló, amb més de 4.700 hectàrees afectades.

A la província de Castelló els efectes de la pedra es van centrar en les comarques del Maestrat i Els Ports. A la primera el principal focus se situa en la localitat de Sant Mateu i en menor mesura en els termes limítrofs de la Jana, Cervera o Xert. Pot haver-hi unes 1.000 hectàrees afectades (850 d’oliveres i 150 d’ametllers), amb incidència de danys diferent segons les parcel.les, però una mitjana del 50%. A la comarca de Els Ports la incidència en l’agricultura és pràcticament nul·la ja que el cereal ja està segat.

En general, i llevat aquestes zones molt localitzades que es concreten dalt on han patit els efectes de la pedregada, es poden considerar molt beneficioses les pluges de les últimes hores. La valoració global per tant de les pluges és molt positiva i beneficiosa per al camp després de la sequera que s’arrossega. Les pluges serviran per estalviar algun reg, recarregar els aqüífers, netejar els arbres de possibles plagues, augmentar el calibre del fruit i regenerar les pastures.