El taxi amb finalitats mèdiques com a eina contra la despoblació a Tírig

630
Taxi amb finalitats mèdiques a Tírig, imatge d'arxiu
Taxi amb finalitats mèdiques a Tírig, imatge d'arxiu
PUBLICITAT
  • En els primers 9 mesos de 2020 s’han realitzat més de 70 desplaçaments

L’Ajuntament de Tírig i la Diputació de Castelló van implantar el passat 2018 el servei de taxi per a desplaçaments a consultes i visites mèdiques.

Durant l’any 2020, s’han realitzat ja més de setanta desplaçaments a diferents hospitals perquè les persones majors pogueren ser ateses.

La regidora de Sanitat i Benestar Social de l’Ajuntament de Tírig, Ana Prats, ha fet un balanç molt positiu del funcionament i ha recordat que “és fonamental que les persones de la tercera edat puguen acudir als centres de salut provincials per a ser ateses, sense haver d’esperar que els familiars sol·liciten dies de permís en el seu treball per a poder acompanyar-les i que els desplaçaments s’efectuen d’aquesta manera de manera ràpida i còmoda per als usuaris”.

L’alcalde de la localitat, Juanjo Carreres, també ha manifestat que “enguany s’han destinat fins al moment quasi 5.000 euros, que atenen la demanda de moltes persones”. Així mateix, ha ressaltat que “actuacions com aquestes incideixen favorablement contra el despoblament de les zones rurals”.

Des de la corporació municipal recorden que les persones que sol·liciten el taxi amb finalitats mèdiques són veïns i veïnes que no poden desplaçar-se pels seus propis mitjans, bé per no disposar de vehicle propi o per motius d’edat o problemes de mobilitat. Cal indicar que, davant les limitacions pressupostàries, el servei ha de sol·licitar-se amb responsabilitat i només per aquells que realment ho necessiten.