El taller d’ocupació per a la conservació de monts comença a treballar a l’Albereda de Morella

631
PUBLICITAT

Morella alberga durant l’any 2020 el taller d’ocupació de les especialitats d’activitats auxiliars en conservació i millora de monts i aprofitaments forestals. Aquest compta amb alumnes que durant un any es formen en treballs de neteja i millora forestals. D’aquesta manera, els primers dies del curs s’han centrat en la formació més teòrica i ara han començat les tasques a l’exterior, concretament a l’Albereda. Cal remarcar que aquestos són els primers treballs que realitzen des del taller i està previst realitzar-ne altres en monts públics, els voltants de Morella i diferents camins.

El regidor de Desenvolupament Rural, Medi Ambient, Monts i Camins Públics, Joel Pascual, ha destacat que “és un taller molt important que ha creat llocs de treball i de formació en la conservació i millora del mont”. L’edil ha comentat que “hi ha 10 alumnes que van començar amb les classes teòriques i ara han iniciat els treballs a l’exterior, primer al pinar de l’Albereda i realitzaran treballs també a la Fàbrica Giner”. Finalment, Pascual ha comentat que “aquest taller tindrà lloc durant el 2020 i està dividit en dos cursos de diferents nivells”.

Així, cal explicar que els primers sis mesos es realitzarà l’especialitat en activitats auxiliars en conservació i millora de monts, de nivell 1, i els següents sis mesos la part d’aprofitaments forestals, de nivell dos. A més, compta amb 10 alumnes i tres persones per a realitzar les tasques de direcció dels cursos, personal docent i auxiliar d’administració. Cal recordar que aquest taller es realitza gràcies a l’ajuda de LABORA Servei Valencià d’Ocupació i Formació.