El taller de memòria de Morella recupera l’activitat presencial

333

Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella

La ciutat de Morella recupera a poc a poc l’activitat a mesura que avança la vacunació enfront de la COVID-19. D’aquesta manera, avui s’ha reiniciat el taller de memòria de manera presencial, ja que aquest s’ha realitzat telemàticament durant els últims mesos. A més, altres serveis socials com la Unitat de Respir de Xiva també s’han reactivat durant aquesta setmana.

Pel que fa al taller de memòria, les activitats que alberga tracten d’exercitar la ment amb exercicis específics. D’altra banda, la Unitat de Respir realitza activitats més lúdiques com manualitats amb la finalitat de potenciar les relacions interpersonals. També es fa exercici a l’aire lliure amb passejos, per exemple.

La regidora de Benestar Social i Gent Gran, Malú Blasco, ha destacat que “és important recuperar les activitats presencials amb els tallers de memòria o les unitats de respir ara que les usuàries i usuaris d’aquestos estan vacunats”. L’edil ha explicat que “la socialització i relacions entre les persones també s’han de mantindre i hem volgut recuperar-les quan ha sigut segur per a totes i tots” i ha afegit que “les mateixes persones que els utilitzen demanaven que tornaren aquestos tallers amb format presencial”. Malú també ha apuntat que “el Centre de Dia va reobrir les portes i donar el servei des de fa unes setmanes”. “Es va adaptar l’espai i dotar del material necessari per a evitar contagis i mantindre les distàncies necessàries” ha finalitzat.

Cal recordar que  el Centre de Dia de Morella es va reobrir també fa unes setmanes i va tornar a albergar a les seues usuàries i usuaris. Aquest espai es va adaptar per a seguir les mesures de seguretat marcades per la Conselleria de Sanitat i garantir la salut de les persones i ha recuperat les seues activitats habituals. També cal explicar que el Centre de Dia de Morella compta amb un total de 25 places, 20 de caràcter públic i 5 de caràcter privat. Algunes s’han omplit en les últimes setmanes i encara queden algunes lliures per a estar al 100% de la seua capacitat. Finalment, s’ha d’apuntar que el Centre de Dia ha prestat el servei a domicili als i les residents durant tots els mesos que ha estat tancat.