El Sindicat de Bombers denuncia la precarietat del col·lectiu en la Comunitat Valenciana

832
Actuació dels bombers a Villores
PUBLICITAT

El Sindicat de Policies i Bombers (SPPLB) ha denunciat en la seua última nota de premsa les condicions en les quals han de treballar els bombers forestals de la Comunitat Valenciana, remarcant que aquestes condicions poden acabar tenint conseqüències directes tan greus com accidents o inclús morts de treballadors.

Justament per això s’ha fet referència als últims casos polèmics relacionats amb els treballadors forestals i les altes temperatures. José Antonio González, Daniel Gullón o el pastor de Sesnandes han sigut exemples tràgics que el sindicat ha lamentat profundament i que exemplifiquen “el punt de deshumanització i d’explotació al que s’ha arribat”.

El SPPLB ha incidit en el fet que en el Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana hi ha quasi 230 treballadors que només treballen de forma temporal durant l’estiu, a més de ressaltar que cada valencià dedica una mitjana de 275 € dels seus impostos a Defensa i sols uns 18 € a l’Extinció d’Incendis forestals.

Des del mateix col·lectiu reclamen també un canvi en l’actual llei, segons la qual “es pot acomiadar directament a un terç de la plantilla” i una ampliació en les unitats d’actuació, que en alguns casos només compten amb “tres o quatre components, amb el risc que això implica”.

En conclusió, el SPPLB ha manifestat que l’Estatut del Bomber Forestal no pot limitar-se a ser “una trampa per aïllar al sector d’allò públic”, demanant a la Consellera d’Interior, Justícia i Administració Pública de la Comunitat Valenciana, Gabriela Bravo, que es tinguen en compte les hores invertides pels professionals, la temporalitat imperant en el col·lectiu i, sobretot, les vides que estan en joc en un estiu límit per als bombers.