El Servei de Publicacions de la Diputació assoleix les 17.000 descàrregues de llibres sobre la província en tres mesos

185
Ruth Sanz
Ruth Sanz

Nota de premsa Diputació de Castelló

  • La diputada Ruth Sanz fa un balanç positiu de la iniciativa d’obrir la cultura escrita digital a tothom durant el confinament

L’opció de descàrrega gratuïta de tot el catàleg digital de llibres del Servei de Publicacions de la Diputació de Castelló està a punt de complir tres mesos “amb una àmplia acceptació del públic”. Aquesta afirmació es veu reflectida en les dades que ha presentat aquesta setmana la diputada Ruth Sanz, qui ha informat que des del 23 de març s’han registrat 16.936 descàrregues d’exemplars i 28.019 consultes en el web de Publicacions.

Sanz ha dit sentir-se “satisfeta” per unes xifres que “van molt més enllà de simples números”: “Des que vam entrar al govern ens vam posar com a objectiu donar a conéixer els diferents serveis dels que disposa la Diputació Provincial al voltant de la cultura, com l’Arxiu, la Impremta o la mateixa àrea de Publicacions, i poc a poc ho estem aconseguint a través d’accions com aquesta”. “És una doble victòria”, ha continuat, “ja que a l’objectiu de difondre el que fem també li hem sumat la promoció de la cultura escrita digital entre la població, sobretot amb continguts que parlen i estan fets a la nostra terra”.

Universalitzar l’accés al catàleg digital de llibres editats per la Diputació va ser una de les primeres accions en matèria cultural que va activar la Diputació de Castelló per a fer més amè el confinament, segons ha recordat la diputada, qui també va impulsar altres iniciatives com l’emissió d’una sèrie de pel·lícules documentals sobre la província en els anys 60 i 70.

Actualment, la Diputació posa a disposició de tota la ciutadania un conjunt de 200 llibres en format digital en camps diferents com la gastronomia, la història o l’arquitectura castellonenca. Per a accedir a aquest servei només s’ha d’accedir al web del Servei de Publicacions, https://publicaciones.dipcas.es, i triar el llibre desitjat fent ús de l’opció ‘descarregar pdf’. L’opció de compra física també està disponible.