El Servef organitza accions gratuïtes aquest estiu per a ajudar a les persones aturades a buscar treball a través de les seues eines digitals

277
Troba feina amb nosaltres
PUBLICITAT

– Aquestes iniciatives formen part d’una estratègia de difusió per a donar a conèixer els serveis del #NouServef a la ciutadania

– Des de GVA Autoservef es poden realitzar des del mòbil els mateixos tràmits que des dels caixers AutoServef o en les oficines

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha duplicat els seus esforços el mes de juliol i ha llançat una doble campanya, formativa i informativa, dirigida al fet que les persones aturades puguen trobar treball a través de les eines digitals que el servei públic posa al seu abast, GVAJobs i l’App GVA AutoServef.

GVAJobs és un portal digital en el que les persones aturades puguen cercar ofertes d’ocupació, consultar-les i postular la seua autocandidatura, mentre que des de l’aplicació GVA Autoservef es poden realitzar des d’un dispositiu mòbil o tablet, i sense necessitat d’eixir de casa, els mateixos tràmits que des dels caixers AutoServef o en les oficines.

Aquesta doble campanya forma part d’una estratègia de difusió més àmplia per a donar a conèixer les possibilitats que ofereix el #NouServef a la ciutadania amb la finalitat de millorar les seues possibilitats de trobar una ocupació. Aquest mes de juliol l’objectiu és donar a conèixer els avantatges que ofereixen les eines digitals del Servei Valencià d’Ocupació per a la recerca de treball.

En 2018, les campanyes realitzades fins al moment han sigut: gener, ‘Ajuda’ns a trobar-te’ perquè els usuaris actualitzaren les seues dades de contacte; febrer, ‘T’ajudem a crear ocupació’ dirigida a empreses; març, ‘Com crear un compte de correu electrònic i emprar-ho per a una eficient cerca de treball’; abril ‘Treu-li partit al #NouServef’, dedicada a joves en cerca d’ocupació; maig, ‘Parlem d’Ocupació? GVAJobs per a empreses’, i ‘Passaport a l’ocupació. T’ajudem a millorar el teu CV,’ durant juny.

Al juliol les campanyes llançades han sigut ‘El Servef en la teua butxaca’, per a promocionar l’App, i ‘Troba treball amb nosaltres’, sobre la plataforma GVAJobs. Les accions promocionals s’allargaran fins al mes d’agost, per la qual cosa aquest estiu el Servef doblarà els seus esforços per a arribar a la ciutadania.

GVAJobs: el teu cercador públic d’ocupació

El portal GVAJobs del Servef permet la participació activa de les empreses i les persones aturades en la cerca i cobertura dels llocs de treball. La plataforma té com a finalitat facilitar el procés de cerca d’ocupació als usuaris del Servef.

GVAJobs és l’únic buscador públic d’ocupació de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa compta amb una àmplia base de dades i la informació que arreplega és oficial i està totalment contrastada. La persones en cerca activa d’ocupació inscrites com a aturades al Servef poden usar el portal per a: cercar les ofertes d’ocupació presentades per les empreses, consultar-les i postular la seua autocandidatura.

El portal permet annexar el currículum en format pdf a l’oferta de treball seleccionada, però també disposa d’una eina per a crear un currículum vitae i un perfil professional adaptat a la plataforma digital.

El Servef comprova l’experiència i formació de les persones inscrites en les candidatures. Per a verificar que les dades aportades en els currículms són certes, abans de participar en un procés de selecció, tots els usuaris del Servef passen per una entrevista en la qual han d’aportar les seues titulacions originals, amb el que s’aconsegueix una fiabilitat total.

El portal d’ocupació GVAjobs és immediat: es publica l’oferta de l’empresa i les persones demandants d’ocupació s’inscriuen com a candidates, sense necessitat de desplaçar-se fins al Centre Servef d’Ocupació. Malgrat ser un servei online, les persones usuàries de GVAJobs tenen dret a sol·licitar atenció personalitzada en el seu Centre Servef d’Ocupació, per a rebre orientació i assessorament individualitzat sobre la seua cerca d’ocupació i la seua situació professional concreta.

‘El Servef a la teua butxaca’: GVA AutoServef

D’altra banda, des de l’aplicació GVA AutoServef es poden realitzar des de qualsevol dispositiu mòbil tots els tràmits que abans havien de fer-se des dels caixers AutoServef o en les oficines com: apuntar-se a una oferta d’ocupació, a un curs o renovar la inscripció en el Servef.

L’App del Servef és vàlida tant per a sistemes operatius IOS com Android i pot descarregar-se de forma gratuïta des de Google Play i Apple Store. Des de la seua posada en funcionament, al novembre de 2016, ha tingut una bona acollida per part de la ciutadania i aquest mes de juliol ha aconseguit les 100.000 descàrregues en Google Play.

Per a començar a navegar podem per l’APP, la persona usuària pot identificar-se seleccionant l’opció de NIF o NIE (si s’és espanyol o estranger) i emplenant baix el codi Autoservef. Si no es recorda el codi, l’App proporciona l’opció ‘oblit del codi Autoservef’, on, amb indicar el nostre nombre d’identificació, s’envia per SMS al telèfon mòbil de l’usuari el codi Autoservef.

No obstant això, també és possible accedir a l’aplicació sense identificació, encara que aquesta opció permet a l’usuari únicament fer consultes. Per a realitzar tràmits és necessari estar identificat.

Als usuaris identificats, l’aplicació els dóna la possibilitat d’inscriure’s o renovar la demanda d’ocupació, sol·licitar cita prèvia al seu Centre Servef d’Ocupació o consultar i registrar-se en ofertes. Es pot seleccionar, a més, la província on es desitja cercar ocupació o concretar més la cerca seleccionant per comarca.

Igualment, la cerca d’ocupació es pot reduir a través de diversos filtres: idiomes, permisos de conduir o fins i tot el tipus de jornada que es prefereix.

GVA Autoservef no només ofereix la possibilitat de cercar treball, sinó que permet trobar cursos de formació gratuïts. Mitjançant l’App es pot accedir a un buscador de cursos que funciona per municipi, codi postal, o centre.

A més de les sessions formatives, que es desenvoluparan de forma presencial en els Centres Servef d’Ocupació, s’han elaborat vídeotutorials per a mostrar a les persones en cerca activa d’ocupació com usar l’App GVA Autoservef per a inscriure’s a ofertes d’ocupació. En aquests tutorials, s’explica, per exemple, com les persones candidates poden pujar el seu currículum vitae des del seu mòbil o tablet.

Altres eines digitals del #NouServef

Com pot veure’s, el Servei Valencià d’Ocupació s’està adaptant a les noves tecnologies per a arribar a tots les persones usuàries. Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE) en 2017, el 90,4% dels internautes declara haver accedit a Internet mitjançant telèfon mòbil i el 52,3% del total de la població de 16 a 74 anys ha utilitzat l’administració electrònica, la qual cosa suposa 2,2 punts més que en 2016, per la qual cosa aquesta tendència va en augment.

L’Administració ha d’estar on està la ciutadania i més en una comunitat autònoma com la Comunitat Valenciana, que presenta major percentatge en l’ús freqüent d’Internet que la mitjana espanyola. Per això, el #NouServef compta amb altres eines digitals, a més de GVAJobs i l’App GVA Autoservef.

El Servei d’Ocupació Valenciana va ser el primer organisme públic d’Espanya a implantar el Whatsapp per a atendre als ciutadans de manera directa i resoldre els seus dubtes.

De la mateixa manera, el #NouServef ha reforçat la seua presència en xarxes socials (actualment està present en Facebook, Twitter, Instagram Linkedin i Google Plus, a més de tenir el seu propi canal en Youtube) i, a més, està remodelant la seua pàgina web per a fer-la més àgil i accessible a la ciutadania.

Calendari d’activitats

Les sessions grupals de ‘Troba treball amb nosaltres’ orientaran a les persones assistents en com desenvolupar la seua cerca de treball perquè siga més efectiva i a aprofitar les possibilitats que els ofereixen les eines digitals. Per a conèixer les activitats que es realitzen en cada localitat, les persones interessades poden consultar el calendari: consulteu ací .

El Servei Valencià d’Ocupació d’Ocupació i Formació disposa de 54 Centres Servef d’Ocupació en tota la Comunitat on impartir les sessions informatives de la campanya ‘Troba treball amb nosaltres’, a més de les accions formatives que es desenvolupen habitualment.

Des del Servef esperen que aquesta doble campanya servisca perquè les persones usuàries coneguen tot el que el Servei Valencià d’Ocupació pot oferir-los i vegen, cada vegada més, a aquest organisme públic com un company disposat a facilitar-los la recerca d’ocupació. L’objectiu del #NouServef com a administració pública és acompanyar i ajudar a la ciutadania.