El Servef ofereix fins a 20.000 euros per cada contracte a persones aturades joves

176
El Servef ofereix fins a 20.000 euros per cada contracte a persones aturades joves

La Conselleria d’Economia Sostenible, mitjançant el Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Servef), ofereix fins a 20.000 euros per cada contracte indefinit a persones aturades joves qualificades i 8.500 euros per als contractes en pràctiques.

Es tracta de la major línia d’ajudes de la història del Govern valencià per a promoure la contractació de joves en empreses. Qualsevol empresa privada amb àmbit d’actuació a la Comunitat Valenciana pot sol·licitar les ajudes fins al 31 d’octubre.

La finalitat d’aquestes subvencions a empreses és la contractació de persones joves qualificades inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Per primera vegada, el Servef subvencionarà no solament els contractes indefinits, sinó també els contractes en pràctiques.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha explicat que “d’aquesta manera, s’amplien les possibilitats de contractació per part de les empreses i més joves tindran l’oportunitat d’accedir a un lloc de treball i adquirir experiència laboral”.

Les ajudes per al foment de l’ocupació de les persones joves estan cofinançades pel Fondo Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil. Aquestes subvencions, amb valor de 4 milions d’euros, es divideixen en dos tipus d’ajudes a la contractació: contractació indefinida i contractació en pràctiques.

L’import de la subvenció per a la contractació indefinida pot ascendir fins a 20.000 euros i podrà sol·licitar-la qualsevol entitat ocupadora privada, inclosos els treballadors i treballadores autònoms, que tinga el seu àmbit d’actuació a la Comunitat Valenciana. Respecte a la contractació en pràctiques, podran beneficiar-se empreses de qualsevol naturalesa, tant pública com a privada, i l’ajuda ascendirà a 8.500 euros.

Amb aquestes ajudes, emmarcades en el programa Avalem Joves, el Servei Valencià d’Ocupació, depenent d´Economia té com a objectiu “reduir la desocupació juvenil i impulsar les contractacions en el sector privat, un dels principals objectius del Consell en matèria d’ocupació”, ha exposat Nomdedéu.