El sector de la tòfona es concentra a Vistabella per analitzar el seu cultiu i comerç

747
Jornada de la Tòfona a Vistabella
PUBLICITAT
  • Els professionals advoquen per un cultiu més orientat a la qualitat que a la quantitat

L’antiga presó de Vistabella ha sigut la seu d’unes jornades tècniques sobre el cultiu de tòfones oferides per l’Associació de Truficultors de Castelló (TRUFCAS). La Jornada de la Tòfona de Vistabella ha servit per a donar a conéixer i promocionar els serveis que TRUFCAS ofereix als seus associats. A més, també es va indagar sobre problemes, dificultats i oportunitats del sector a Castelló en una taula redona on han participat professionals i productors agrícoles. “Les nostres terres és difícil que competisquen en quantitats de producció amb altres més extenses. Per això, s’advoca per un cultiu més ecològic i natural que aporta major qualitat al nostre producte per a poder destacar en el mercat”, expliquen des de l’Ajuntament de Vistabella, organisme col·laborador de l’esdeveniment.

La sessió informativa ha donat claus i anotacions per a afavorir aquesta producció més ecològica. A més, entre els ponents s’han aportat idees conjuntes per a tindre una visió més àmplia de la realitat del sector. De fet, després de la bona acollida de la xarrada entre els veïns i veïnes de la localitat, s’està considerant organitzar una altra jornada relacionada amb l’ús de productes per a millorar la producció de tòfones i la inversió de recursos disponibles. Així, TRUFCAS ha instal·lat un microscopi a l’Ajuntament de Vistabella per afavorir l’anàlisi i comprovació de l’estat i la qualitat de la terra de cultiu com de les mateixes tòfones. És un servei disponible per als associats i associades.

Per a finalitzar amb la jornada, els i les assistents han gaudit d’una degustació de tapes amb tòfona elaborades pel xef Andrés Oliva, qui també va donar els millors consells per a la conservació òptima de la tòfona en un taller gastronòmic. Les tapes es van acompanyar d’una degustació de vins procedents del celler Vicent Flors.

Malauradament, l’eixida per a buscar tòfones al camp, programada per al diumenge 6, va haver de ser cancel·lada per precaució davant la previsió de nevades en Vistabella