El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències visita les comarques de la Plana Baixa i els Ports afectades per l’últim temporal

203
PUBLICITAT

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha visitat aquest matí alguns dels municipis de la Plana Baixa i els Ports afectats per l’últim temporal de pluges.

Ángel, que ha estat acompanyat per les directores generals de l’Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT) i de Presidència a Castelló, Jeanette Segarra i Eva Redondo, respectivament, ha mantingut trobades amb els alcaldes i alcaldesses de Sant Mateu, Xert, Canet lo Roig i Rosell per conèixer els danys que van produir les pluges en aquests municipis i donar el suport necessari per a la tramitació de les ajudes.

José María Ángel ha recordat als responsables municipals que els ajuntaments disposen d’un termini de 30 dies, des de l’endemà de la publicació al DOGV, per presentar les estimacions de danys, tant d’infraestructures com de béns públics o despeses extraordinàries als que hagen incorregut. “Amb aquestes visites volem traslladar als municipis afectats el compromís i el suport de la Generalitat per recuperar la normalitat en el menor temps possible”. “Els ajuntaments que ho necessiten també compten amb el suport del servei tècnic de la Generalitat per dur a terme les corresponents estimacions de danys i agilitzar els expedients”.

El secretari autonòmic ha recordat que l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències “coordinarà totes aquestes actuacions per a la concessió de subvencions entre els diferents departaments del Consell i altres administracions perquè les zones afectades recuperin el dia a dia amb la major agilitat” .

La Generalitat -ha continuat- “continuarà acompanyant els ajuntaments, especialment aquells més petits, per dur a terme els tràmits administratius necessaris després de l’emergència. Per això treballarem amb la màxima col·laboració entre departaments perquè les ajudes arriben el més aviat possible”.

A més dels municipis dels Ports i la Plana Baixa que han visitat Ángel, Segarra i Redondo, l’acord que va aprovar el Consell divendres passat, recull ajuts per a les poblacions afectades del Baix Maestrat, l’Horta, el Camp de Túria, així com els que van superar pluges de 40 mil·lilitres en 1 hora, 72 mil·lilitres en 12 hores o també 115 mil·lilitres acumulats en el total de l’episodi.

El secretari autonòmic també té previst visitar aquestes poblacions les properes setmanes.

Les sol·licituds presentades per les corporacions locals seran avaluades per l’Oficina Única Postemergència, a la qual correspondrà una estimació econòmica que s’elevarà a la Comissió Interdepartamental, per a la posterior aprovació pel Consell.