El santuari de Sant Joan de Penyagolosa recuperarà el seu esplendor

175

– La Diputació de Castelló, la Conselleria de Cultura i el Bisbat de Sogorb-Castelló signaran un conveni per a rehabilitar i restaurar tot el conjunt patrimonial 

La Diputació de Castelló, la Conselleria de Cultura, i el Bisbat de Sogorb-Castelló signaran un conveni per a recuperar l’esplendor perdut de Sant Joan de Penyagolosa. 

Així doncs, aquest document, que s’aprovarà el pròxim dimarts 30 de març en la Junta de Govern, serà refrendat tant per la Diputació de Castelló com per la Conselleria de Cultura i la Diòcesi de Sogorb-Castelló. Aquest pas serà determinant per a la viabilitat d’aquesta actuació perquè quedarà signat sobre paper el compromís de totes tres institucions per a  posar tots els recursos necessaris per a rehabilitar i restaurar tot el conjunt patrimonial de Sant Joan de Penyagolosa, tancat des de fa anys pel mal estat de les instal·lacions.

D’altra banda, la Diputació de Castelló s’encarregarà de la restauració de la talla del sant que presideix l’altar major del sentuari santjoanenc. Els treballs per a recobrar la imatge original de la peça ja han començat sota la direcció de l’equip de restauració de la institució provincial.