El Samu de Bunyol només prestarà servei 12 hores com el de Vilafranca

681
PUBLICITAT

-Nota de la Generalitat Valenciana-

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha visitat el municipi de Bunyol, amb motiu de la posada en marxa de la nova unitat del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU), que va entrar en funcionament l’1 de novembre i amb la qual es reforça l’atenció mèdica urgent a la comarca de la Foia de Bunyol. El Samu d’esta localitat valenciana també prestarà servei només 12 hores, com en el cas de Vilafranca.

Munt, acompanyada del director general d’Assistència Sanitària, Rafael Sotoca, ha explicat que “la nova unitat del SAMU, amb base a Bunyol, disminuirà els temps de resposta i millorarà l’assistència sanitària a les emergències de les poblacions de Xiva, Alborache, Macastre , Yátova, Dos Aigües, Xest, Turís i Godelleta “.

La consellera ha recordat que la localitat de Bunyol, situada en una comarca muntanyosa, està molt a prop de l’autovia que uneix Madrid amb València, una carretera amb molta densitat de trànsit. Per això, la nova base del SAMU millora l’assistència, ja que tindrà un accés més ràpid als eventuals accidents de trànsit que puguin produir-se en l’autovia E-901 / A-3, a l’estar situada en un terme mig entre les poblacions de Requena (33 km.) i València (39 km).

Cal afegir que també el tren d’alta velocitat (AVE) passa per la localitat i han estat tots aquests diferents paràmetres, juntament amb els temps de resposta anteriors a la zona, el que ha fet que la conselleria a situar en Bunyol aquest recurs sanitari , la gestió dependrà del Centre d’Informació i Coordinació d’urgències (CICU).

En la seva visita a la nova base del SAMU, acompanyada de l’alcalde de Bunyol, Rafael Pérez Gil i altres alcaldes de la comarca, a més de la comissionada de la conselleria en el Departament de Salut de Manises, Mercedes Pons i el director del Servei d’Emergències Sanitàries, Pere Herrera, la consellera ha explicat que el nou SAMU funcionarà 12 hores, en horari diürn. La zona també quedarà coberta per la resta d’unitats de Suport Vital Bàsic (SVB) que hi ha a la zona: el SVB de Xiva, que dóna cobertura durant 24 hores, i dues unitats que es mantenen a Bunyol i Turís, que funcionen durant 12 hores cadascuna.

La Foia de Bunyol té una població propera als 42.000 habitants, i comptar amb una nova bases SAMU era una antiga reivindicació a la comarca. “Ara ja és una realitat i amb això millorem l’atenció d’emergència i d’urgència a la comarca”, ha afirmat Munt, que el passat mes d’abril va mantenir una reunió amb diversos alcaldes de la comarca precisament per millorar l’assistència sanitària en aquesta zona i especialment en el segment de l’autovia comprès entre Requena i Manises.

Cal afegir, finalment, que el passat 1 de novembre va entrar també en funcionament també la nova unitat SAMU a Torreblanca, al municipi castellonenc que presenta els accessos més ràpids a l’AP-7 i la CV-10 que, juntament amb la carretera N -340 i la CV-13 formen un nus viari en què conflueixen aquestes quatre carreteres, catalogat per la Direcció General de trànsit com a “zona d’elevada incidència de greus accidents de trànsit”.