El SAMU 24 hores de Vilafranca i Morella suposarà la contractació de 12 professionals

206
Unitat Samu de Vilafranca
Unitat Samu de Vilafranca

-Sanitat informa dels avanços en l’engegada del servei

Els Ajuntaments de Vilafranca i Morella han sigut informats per la Conselleria de Sanitat sobre els avanços en la implantació del SAMU 24 hores en tots dos municipis. En el cas de Vilafranca suposarà ampliar l’actual servei de 12 a 24 hores, mentre que a Morella es crearà una base també de 24 hores. L’ampliació del servei, compromesa per la Generalitat Valenciana, suposarà la contractació de 12 professionals, 6 metges i 6 infermeres que cobriran l’ampliació de Vilafranca i la base de Morella.

La inversió per part de la Conselleria de Sanitat serà de més d’1,1 milions d’euros. L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha assenyalat que ajuntaments i Conselleria estan treballant conjuntament per a ampliar el servei existent.

Óscar Tena ha apuntat que d’aquesta manera es cobrirà una de les principals reivindicacions de la localitat i dels municipis dels Ports, el Maestrat i el Maestrazgo turolense. Tena ha recordat que un altre avanç significatiu engegat en aquesta legislatura ha sigut la coordinació de serveis d’urgències i especialitats entre Aragó i la Comunitat Valenciana, amb el benefici que això suposa per als habitants de Terol.

En aquest sentit des de Vilafranca i Morella es posa en relleu la implicació de la Generalitat Valenciana per compensar la distància existent amb els centres hospitalaris de referència i igualar els drets de la ciutadania.