Nota de premsa de la Universitat Jaume I
Després de l’èxit de la primera edició, la competició de robòtica Grand Prix Robot torna a Castelló. En concret, a les instal·lacions del Parc Científic, Tecnològic i Empresarial de la Universitat Jaume I (espaitec), en un esdeveniment de 24 hores on equips de participants aficionats a la robòtica, l’electrònica i la informàtica hauran de programar el seu prototip de robot per a superar una sèrie de desafiaments en el menor temps possible. Organitzat per les associacions sense ànim de lucre engiOn i Hackerspace Castelló, l’esdeveniment donarà començament el divendres 19 de febrer a les 18 hores en l’edifici Espaitec 2. Per a participar en la competició no es requereixen coneixements de programació avançats, només ganes d’aprendre i motivació.
Després d’una breu introducció a la plataforma Arduino i al muntatge dels robots, l’organització assignarà a cada equip participant una zona de treball i començarà la competició. Els participants disposaran de 24 hores sense pausa per a muntar i programar els seus prototips. Els robots creats estaran basats en la plataforma lliure Arduino i les peces utilitzades per a donar forma als diferents robots han sigut dissenyades i fabricades per mitjà d’impressores 3D que seran exposades juntament amb altres sorpreses durant el transcurs de la competició. Entre les novetats destaca la participació del grup de recerca de l’UJI RobInLab, que mostrarà durant la competició alguns dels seus robots i els seus últims treballs en biomecànica.
engiOn és una associació d’estudiants d’enginyeria de la Universitat Jaume I, sense ànim de lucre, que desenvolupa idees i projectes de caràcter tecnològic en l’àmbit de les enginyeres. També ofereix suport i ajuda als estudiants interessats a desenvolupar projectes d’enginyeria, donant informació en la fase inicial del projecte i realitzant xarrades informatives i cursos de formació. Per la seua banda, Hackerspace Castelló és una associació sense ànim de lucre formada per estudiants i aficionats a la informàtica, el programari lliure, l’electrònica, els videojocs i el coneixement lliure. L’associació du a terme projectes relacionats amb electrònica, robòtica, impressió 3D i drons, entre uns altres. Des de les seues instal·lacions en la Jaume I, proporcionen un espai en el qual qualsevol membre puga anar a treballar en els seus projectes o idees.