El regidor de noves tecnologies de Morella diu que la implantació de l’administració electrònica als pobles arriba tard

587
Ernest Blanch
PUBLICITAT

Ernest Blanch
Ernest Blanch
-Nota de premsa-

El regidor de tecnologies de la informació i comunicació de l’Ajuntament de Morella, Ernest Blanch, ha denunciat avui “el fracàs i retràs que demostra en la gestió de noves tecnologies del president de la Diputació, Javier Moliner”. L’edil explica que “la Llei d’Administracions Locals de 2007 obliga els ajuntaments a emprar serveis telematitzats i la Diputació, com a garant de la posada en marxa d’aquests serveis porta més de set anys de retard en la implantació de la Seu Electrònica”. A més assenyala que en aquest període, s’han intentat dur a terme diferents projectes, però tots han resultat fallits.

Per això, el regidor ha assistit avui, al costat d’altres representants de nombrosos consistoris i empleats municipals, a la jornada de treball convocada des de l’administració provincial per explicar la posada en marxa la seu electrònica, on la seua fase de gestió d’expedients està en marxa, però no l’accés dels ciutadans a la informació i gestió, que hauria d’estar en funcionament des de gener. No obstant això, Blanch critica que “no hem assistit a una jornada de treball, sinó que tant els alcaldes i regidors com els empleats municipals hem perdut el matí, amb la despesa econòmica que això suposa, per assistir a una arenga publicitària de Moliner, en la qual no ha aportat res de nou pel que fa a millores en els serveis als ajuntaments i en què el format, per a sorpresa dels assistents, era sense preguntes ni opcions per als ajuntaments, que som els que estem utilitzant ja aquests sistemes”.

El regidor morellà també assenyala que “a Morella i altres municipis amb governs progressistes hem estat pioners en avançar en noves tecnologies amb recursos propis. No és molt normal que quan et puges al carro d’una administració que sembla que hauria de ser potent i més efectiva en la seva funció de donar servei al comú dels ajuntaments, et trobes amb que la teva política de tecnologies es veja, a la llarga estancada per la inacció i lentitud, com és aquest cas”.

Finalment, Ernest Blanch concloïa que “els ciutadans fa temps que haurien de tenir serveis telematitzats i potents que els acosten l’administració, de manera que els faciliten tots els tràmits. I el president de la Diputació hauria d’apostar per un projecte potent per als ciutadans, que aposte per l’agilitat després de 7 anys d’espera i no per la propaganda a la qual ens té acostumats”.