El PSPV reclama al Govern d’Espanya reiniciar les obres al parador de turisme de Morella per ser clau en el desenvolupament econòmic dels Ports

522
PUBLICITAT

Nota del PSPV-PSOE Castelló

El diputat per Castelló, Artemi Rallo, ha registrat una pregunta al Congrés dels Diputats dirigida al Ministeri de Turisme en què exigeix que informe dels plans previstos, accions coordinades amb el Consell valencià i dotacions pressupostàries en 2017 amb l’objectiu de posar en marxa uns treballs que havien estat decididament impulsats pels governs socialistes anteriors.

El diputat del PSPV-PSOE per la província de Castelló, Artemi Rallo, ha registrat una pregunta al Congrés dels Diputats dirigida al Ministeri de Turisme en la qual sol·licita informació al nou Govern d’Espanya sobre les previsions que té per reiniciar les obres de construcció del parador de turisme de Morella.

El diputat nacional dels socialistes castellonencs també ha preguntat al citat ministeri sobre les iniciatives que ha coordinat amb el Govern autonòmic valencià amb la finalitat d’impulsar la construcció de la infraestructura turística, així com les dotacions pressupostàries que el Govern del PP té previst incloure en els pressupostos generals de l’Estat per a 2017 per a atendre amb urgència la construcció inmedita del parador de Morella.

Rallo ha recordat que la construcció del parador nacional de turisme de Morella “va ser interrompuda fa cinc anys pel PP en arribar al Govern d’Espanya, quan aquestes obres havien estat decididament impulsades pels governs socialistes anteriors”.

El dirigent del PSPV ha manifestat que “és fonamental, per al desenvolupament de la comarca dels Ports i de la província de Castelló, reprendre aquestes obres i oferir a la ciutadania una infraestructura turística que possibilite el desenvolupament econòmic de les nostres terres”.

La paralització de la construcció del parador de Morella va ser anunciada en 2012 pel llavors ministre d’Indústria, Energia i Turisme del PP, José Manuel Soria, que va adduir problemes pressupostaris per aturar les obres sense fixar cap horitzó per reprendre els treballs.

La capital de la comarca dels Ports confiava en tirar endavant aquest projecte per crear ocupació, recuperar patrimoni i potenciar l’atracció de turistes. L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha indicat que la interrupció de les obres va ser “incomprensible” en un parador en el qual ja s’havien invertit cinc milions d’euros i tenint en compte, a més, que la ruptura del contracte amb l’empresa adjudicatària comportava un cost per a l’Estat al voltant del 6,5% del pressupost de 12 milions d’euros, la qual cosa va implicar una indemnització de 780.000 euros.

La finalització del parador, situat sobre l’antic convent de Sant Francesc -que data del segle XII així com sobre la caserna de Sant Francesc i el convent de Agustines, estava prevista per a finals de 2013. Anava a tenir 64 habitacions, aparcament subterrani per a 74 places, saló de convencions, zona de spa i piscina climatitzada.