El PSPV-PSOE sol·licita que la Diputació cree un servei per a ajudar als xicotets municipis amb el nou Reglament de Protecció de Dades

52

– La moció es debatrà demà dimarts al ple

El Grup Socialista de la Diputació ha proposat a la Diputació de Castelló, davant l’entrada en vigor del nou Reglament General de Protecció de Dades, la creació d’un servei que permeta als ajuntaments més xicotets i amb pocs recursos l’adaptació a la normativa.

La figura del Delegat de Protecció de Dades (DPD) serà obligatòria. La pròpia Agència Espanyola de Protecció de Dades suggereix que les Diputacions puguen crear aquest servei per a posar-ho a la disposició dels consistoris més xicotets. Al mateix temps, els socialistes també consideren necessari crear un servei d’assessorament sobre el nou Reglament per a les consultes que es puguen realitzar des dels diferents ajuntaments.

En paraules del diputat socialista, José Manuel Navarro, “es tracta d’una mesura necessària perquè les administracions tenen una responsabilitat legal molt important pel que fa a la custòdia i tractament de les dades personals”.