El PSPV-PSOE demana a Mazón que tornen els diners dels Pressuposts a la Residència de la Tercera Edat  i al Centre de Dia de Morella

95
PUBLICITAT
  • El Grup Municipal Socialista de Morella demana un plenari extraordinari a l’Ajuntament per sumar voluntats al voltant d’aquests dos serveis fonamentals després de conèixer la retallada del 20% en els pressupostos autonòmics per a la Residència

La Secretaria General del PSPV-PSOE de Morella, Maria Rallo, ha comparegut en roda de premsa junt amb el portaveu municipal socialista, Rhamsés Ripollés, i el diputat autonòmic socialista per la comarca, Ernest Blanch, per abordar dos dels buits que està mostrant el projecte de Pressuposts de la Generalitat Valenciana per a 2024, presentat pel Consell estos dies a les Corts. ‘’És un tema de la major importància i tenim que abordar-lo amb serietat i treball conjunt de tots els morellans i morellanes’’, ha manifestat Rallo.

Per part de Rhamsés Ripollés s’ha manifestat que ‘’els 2 milions d’euros per a la Residència de la Tercera Edat de Morella de 2023 s’han convertit en un 1,6 per a l’any 2024, un 20% de retallada i a més la Generalitat sols garanteix amb fons propis 800.000€. Este fet pot posar en risc el normal funcionament del centre per a totes les seues places, així com l’augment salarial del personal previst per a l’any vinent’’. A la vegada ha recordat que ‘’ja vam denunciar fa uns dies sobre el Centre de Dia, on l’ampliació prevista està totalment paralitzada i no s’ha inclòs el finançament de 250.000 € per a este projecte que ha de possibilitar 20 places més i la creació de al menys 10 llocs nous de treball’’.

Per això, el portaveu socialista ha manifestat que “anem a demanar la convocatòria d’un plenari extraordinari de l’Ajuntament, per tal de que defenguem els interessos de Morella i es corregisca esta situació. No és moment de destruir, sinó de continuar enfortint el benestar del nostre poble amb estos dos grans centres i la tasca dels seus treballadors i treballadores’’.

El diputat Ernest Blanch ha recordat que estos dies compareix la vicepresidenta segona de la Generalitat Valenciana, Susana Camarero davant de les Corts per defensar el projecte de pressuposts en la seua àrea, i “és evident que tindrà que donar una explicació solvent a la retallada manifesta de 400.000€ de la Residència de la Tercera Edat de Morella”. “En cas de que no ho face o no tingue voluntat de corregir una errada tan gran, el grup socialista anuncia des de ja la presentació de les corresponents esmenes per exigir als grups polítics que assumixquen la importància d’aquests centres per a Morella”, ha manifestat.

Segons Blanch, “no potser que en el cas de la Residència es repetixca la situació que va generar el govern del PP,  en la seua etapa anterior, deixant-la sense possibilitat de pagar les nòmines de la plantilla i les despeses del centre. No ho podem consentir”.

És evident que aquests comptes autonòmics suposen una caiguda en les inversions i frenen el creixement econòmic de la Comunitat Valenciana, i en conseqüència, a la nostra comarca i ciutat de Morella, per la qual cosa els tres representants del PSPV-PSOE han reiterant que els socialistes posaran totes les ferramentes que tenen al seu abast per a defensar els interessos dels morellans i morellanes i dels serveis bàsics per a la ciutat davant aquestes retallades.