El PSPV-PSOE debat sobre despoblació a Vallibona

114
XIMO PUIG VALLIBONA
  • El secretari general Ximo Puig aposta per intensificar l’estratègia valenciana contra la despoblació

Vallibona va acollir el diumenge la jornada ‘Per un món rural viu’ organitzada pel PSPV-PSOE. La localitat dels Ports va ser el lloc on els socialistes valencians van debatre sobre les mesures apropiades per combatre la despoblació de l’interior. I és que atenent a les dades que tenen, la concentració de població a les grans ciutats provoca que en l’altre 85% del territori visca només el 15% de la població. Així el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha defensat que si és reelegit intensificarà les polítiques que ja han iniciat com l’Agenda AVANT o el decret aprovat amb 240 milions d’euros per lluitar contra la despoblació.

Assegura Puig que promouen mesues concertades amb el territori en oposició al “despotisme il·lustrat des de les ciutats” d’aquells que “no coneixen el territori”. Des del PSPV-PSOE s’ha destacat la importància de reforçar els serveis públics bàsics, comunicacions i inversions, així com buscar fórmules per afavorir la creació de treball i el creixement econòmic amb la intenció d’afavorir que els joves trien quedar-se a l’interior.

També van participar a l’acte del diumenge, entre altres càrrecs del partit, el secretari general de del PSPV-PSOE per la província de Castelló i candidat a les Corts Valencianes, Ernest Blanch, la consellera de Vivienda i candidata a Les Corts per Castelló, Maria José Salvador i el director general de l’Administració Local, Antoni Such.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA