El PSPV-PSOE de Morella explica les incitantes realitzades i les propostes de l’eix ‘Treball’

568
Jorge García, Judit García i Rafa Pallarés. PSPV-PSOE de Morella.
PUBLICITAT
Jorge García, Judit García i Rafa Pallarés. PSPV-PSOE de Morella.
Jorge García, Judit García i Rafa Pallarés. PSPV-PSOE de Morella.

– Nota de premsa PSPV-PSOE de Morella

El PSPV-PSOE Morella considera una prioritat la creació de noves oportunitats i de treball, així com reclamar les infraestructures pendents. Morella té una taxa de desocupació del 12%, tot i el 30% de la província o comunitat, i per això se seguirà apostant per la mateixa línia de treball: la unió d’esforços, el suport a la iniciativa privada i l’aprofitament de els recursos d’una forma sostenible

El PSPV-PSOE Morella continua explicant tota la feina que s’ha fet des de l’equip de govern en aquests últims anys, així com anunciant diferents propostes que s’inclouran en el programa electoral. El segon d’aquests balanços ha estat el de l’eix de “Treball” i ho han fet l’actual regidor d’obres i desenvolupament rural, Rafa Pallarés, i els candidats del PSPV, Jorge García i Judit García. Cal recordar que unes accions importants en aquest eix són els Plans d’Ocupació Locals, a través dels quals s’han emprat a molts veïns i veïnes en els últims anys. Una altra dada destacable és que Morella té una taxa de desocupació del 12%, pel gairebé 30% de la província o comunitat i, per això, se seguirà treballant per intentar reduir encara més aquesta xifra.

Pallarés assenyala que “el futur de Morella també passa per infraestructures pendents, que depenen d’altres administracions i que no poden esperar més”. En aquest sentit, recordava que l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, va anunciar dissabte que una de les primeres accions que portarà a terme després del 24-M és la de convocar als representants de Castelló i Terol per fer front comú per la N -232, després que en aquests últims anys no s’haja avançat res. A més, Rafa Pallarés també apunta altres infraestructures pendents, com el Parador, i la necessitat que la Generalitat Valenciana pague el que deu als morellans, uns 800.000 euros.

El número 2 de la llista del PSPV-PSOE Morella també afirma que “l’aliança entre els sectors productius és fonamental. Hem de continuar treballant en la unió de sectors, el suport als empresaris privats i l’aprofitament dels nostres recursos. Dos clars exemples són la creació de “Productes Morella” o la potenciació de l’Escorxador per extreure productes elaborats i comercialitzar”.

Món rural
 
Rafa Pallarés assenyala que “la ramaderia continua passant per dificultats, però estem segurs que té futur i hem de seguir treballant en projectes bàsics, en els quals altres administracions han promès molt i no han fet res. Aquesta legislatura hem obtingut el permís de captació d’aigua a la Torre Segura, donem solucions en moments d’escassetat i hem de seguir treballant per garantir el subministrament d’aigua”. A més, afegia que se seguirà invertint en camins rurals, en els quals s’ha avançat molt en els últims anys.

El candidat socialista també diu “sí a l’aprofitament dels nostres recursos i NO a l’fracking. Els nostres boscos poden ser generadors d’oportunitats laborals i estem treballant per aconseguir una Escola Taller en aquesta matèria “.

Sector turístic

El número 6 de la llista del PSPV-PSOE Morella, Jorge García, subratlla que “en els últims anys s’ha realitzat un gran treball en matèria turística, seguint les pautes del Pla Estratègic de Turisme. Ara, elaborarem un nou pla i, al costat dels empresaris privats, continuarem treballant perquè cada dia es conegui més el nom de Morella i que aquest s’associï a la qualitat turística”. En aquest sentit també recorda la importància de la unió d’esforços, tant entre el sector públic i privat, com amb el teixit comercial i territoris veïns. Així, esmentava algunes importants iniciatives que han sorgit aquests anys, com “els Pobles Més Bonics d’Espanya”, “Tres Territoris” o la “Ruta dels Tres Reis” i, a nivell local, el “Regala Morella”.

Jorge García també indica que “cal aprofitar el nostre patrimoni paisatgístic, per aconseguir ampliar l’oferta i avantatges competitius”. Així, destaca el projecte Morella singletracks, que pretén posicionar a Morella com un destí de BTT.

Per als propers anys realitzarem un nou pla turístic, després de 10 anys de l’actual que ha donat tan bons fruits i s’han complert la gran majoria d’objectius.

Joventut

Finalment, la número 7 de la llista del PSPV-PSOE Morella, Judit García, considera que “la joventut juga un paper decisiu en l’eix ‘Treball’ del programa socialista. La joventut és el futur de Morella, però també el present. I hem de seguir apostant per les ajudes als joves i la formació, amb programes com els Salaris Joves, les beques, els ajuts a universitaris o les pràctiques formatives”.

Entre les propostes d’aquesta àrea, destaquen la creació d’un punt de suport als estudiants de Morella o la constitució d’un nou Consell de la Joventut.

A més hem de millorar la coordinació entre les diferents administracions per agilitzar tots els tràmits a nous emprenedors, així com proposem diverses mesures de bonificacions i ajudes per a noves activitats.

Altres propostes que han volgut destacar els tres, són l’avanç continu en noves tecnologies per oferir més serveis i ser més competitius.