El PSPV-PSOE de la província de Castelló manifesta la seua oposició a la MAT de Forestalia i demana les modificacions necessàries de la MAT de REE

705
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV-PSOE provincial

El PSPV-PSOE de la província de Castelló ha manifestat la seua oposició a la línia de Molt Alta Tensió (MAT) de Forestalia (Els Ports) i demana les modificacions necessàries de la MAT de Red Eléctrica Espanyola (Morella-Almassora). A este respecte, el diputat autonòmic i secretari general del PSPV-PSOE de la província de Castelló, Ernest Blanch, el diputat autonòmic i secretari general del PSPV-PSOE de la ciutat de Castelló, Paco Gil, i la diputada autonòmica i portaveu adjunta del grup parlamentari socialista a les Corts, Sabina Escrig, han presentat una Proposició No de Llei a la mesa de les Corts per a instar la Conselleria de Medi Ambient i la Direcció General de Política Territorial i Paisatge a “buscar solucions i alternatives sostenibles” en les reunions properes que es mantinguen amb Red Eléctrica Espanyola, titular de la MAT Morella-Almassora.

Tal com s’explica en la PNL, l’objectiu és que la MAT tinga el “mínim impacte” sobre el territori, tenint en compte els greus problemes que, tal com està dissenyat el traçat, es poden produir als diferents municipis de la província de Castelló, com per exemple Atzeneta del Maestrat o Sant Joan de Moró.

La iniciativa defensa la necessitat d’impulsar el diàleg amb els municipis afectats per tal d’abordar les condicions dels traçats de línies elèctriques d’alta tensió o molt alta tensió a qualsevol indret de la Comunitat Valenciana.

Per altra banda, en la PNL també s’insta al Consell perquè s’adrece al Govern d’Espanya instant-lo a demorar el projecte de la línia MAT Forestalia actual que travessa la comarca dels Ports, rodejant el nucli urbà dels diferents municipis, fins que “es tinguen en compte i es valoren en profunditat les al·legacions presentades sobre traçats alternatius”.

Així mateix, es demana que el Govern d’Espanya prenga en consideració les al·legacions que el Consell de la Generalitat puga fer sobre els traçats alternatius al proposat, que eliminen les afeccions negatives sobre el territori, i tinguen en compte l’estratègia energètica valenciana.

Blanch assenyala que la instal·lació d’este tipus d’infraestructures ha de tenir aparellades “la sensibilitat i el diàleg amb tots els agents afectats en el territori. És per això que cal perseguir un impacte mínim, sense perdre l’element de la competitivitat en el seu desenvolupament”.