El PSPV-PSOE de la província de Castelló assisteix “fort i cohesionat” al 40 Congrés Federal per a fer arribar la veu dels i les militants castellonenques

374
PUBLICITAT

Nota de premsa del PSPV-PSOE provincial

El PSPV-PSOE de la província de Castelló va assistir ahir a la inauguració del 40 Congrés Federal que se celebra aquests dies a València, un congrés al qual el partit socialista de les comarques de Castelló arriba més fort i cohesionat que mai amb l’objectiu de fer arribar la veu dels i les militants castellonenques als òrgans del partit federal. Així, el secretari general provincial i membre de la delegació per la Comunitat Valenciana, Ernest Blanch, ha defensat el treball que han fet les agrupacions locals amb l’aportació de 460 esmenes a la ponència marc per a “adaptar l’estructura del partit i la seua estratègia a les necessitats de la ciutadania a cada moment”. “Sempre ho he dit, i no deixaré de reiterar-ho, que els i les militants són el major actiu que tenim i, aquest congrés, ha de servir perquè les seues idees, els seus projectes i les seues propostes es facen sentir on corresponga. La província de Castelló ha sigut pionera en qüestions com la fórmula d’un militant un vot, i ara continuarem estant a l’avantguarda en assumptes tan importants com l’avanç cap a un sistema federal”, ha assenyalat Blanch.

Cal assenyalar que la cogobernança i el repartiment de competències és una de les iniciatives que s’ha elevat perquè siga debatuda i incorporada en la ponència marc, a més d’altres assumptes, no de menor importància, com la implantació de la perspectiva de gènere en tots els àmbits; la necessitat d’enfortir l’aliança entre salut pública, els serveis sociosanitaris i altres sectors com a educació, medi ambient i esport; la reivindicació del municipalisme com a millor eina per a atendre les necessitats de la ciutadania; la necessitat de tindre en compte les dificultats d’adaptació a la transició d’energètica de sectors com el tauleller; la modernització dels serveis socials; la dignificació del món rural; i la recuperació del dret civil valencià.

Blanch ha afirmat que, en aquest congrés, “el nostre partit adaptarà el seu full de ruta a les necessitats del moment que s’està vivint. Ho ha fet sempre en temps anteriors, i toca fer-ho ara també. No ens quedem quiets, cal millorar sempre, adaptar-nos, comprendre la societat i les necessitats de la ciutadania a cada moment, mirant al futur”.

Al congrés han assistit les delegades i delegats al congrés federal per Castelló: Amparo Marco (alcaldessa de Castelló), José Martí (president de la Diputació de Castelló i vicesecretari provincial), María José Salvador (vicepresidenta primera de les Corts i membre de l’executiva nacional); Soledad Ten (subdelegada del govern a Castelló); Joan Morales (secretari general de la comarca Plana Alta); Tania Baños (alcaldessa de la Vall d’Uixó); Ramón Martínez (alcalde de Sot de Ferrer i vicesecretari de l’executiva provincial); Ana Besalduch (alcaldessa de Sant Mateu i diputada autonòmica); i Samuel Falomir (alcalde de l’Alcora i secretari general de la comarca l’Alcalaten). Han estat amb el coordinador de la delegació valenciana, president de la Generalitat i secretari general dels i les valencianes, Ximo Puig.

També han estat la diputada socialista per Castelló en el Congrés, portaveu adjunta del grup parlamentari socialista i secretària executiva de PSOE contra la violència de gènere, Susana Ros; el vicesecretari provincial i diputat nacional Germán, Renau; i la secretària provincial d’Organització i alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez.