El PSPV-PSOE de la Diputació presenta una moció perquè Moliner rescindisca el contracte amb l’empresa adjudicatària del Centre Termal de Benassal

754
Santi Pérez
PUBLICITAT

El Grup Socialista de la Diputació ha presentat una moció per al seu debat en el ple del pròxim dimarts en la qual se sol·licita que l’equip de govern del Partit Popular procedisca a la resolució del contracte amb l’empresa adjudicatària del Centre Termal de Benassal per a garantir el correcte funcionament del mateix, una cosa que segons el portaveu adjunt del PSPV-PSOE, Santi Pérez, “des de la seua inauguració en 2013, no ha ocorregut mai”. Per això, en el segon punt de la moció es demana que la Diputació procedisca a licitar novament aquest infraestructura turística”.

Pérez ha explicat que amb aquesta iniciativa, el que fa el Grup Socialista és “arreplegar el malestar existent en la població i en tota la comarca, davant els sistemàtics incompliments per part de l’empresa adjudicatària que es va comprometre a obrir un mínim de 6 mesos a l’any prorrogables altres 3, sense que mai s’haja donat el cas, ja que el centre només està obert durant els 3 mesos d’estiu”.

El portaveu adjunt dels socialistes considera que el que està ocorrent amb el Centre Termal de Benassal és molt greu perquè l’empresa adjudicatària no està respectant el que es va establir en les bases de contractació.

Sobre aquest tema destaca que des de la Diputació “es va vendre el projecte com una oportunitat per a dinamitzar turísticament a aquest poble i als del voltant, i a l’hora de la veritat no ha servit per res perquè la instal·lació només està oberta 3 mesos a l’any”.

Fet que per a Pérez és de summa gravetat “perquè estem parlant d’una infraestructura que ha suposat una inversió de 6 milions d’euros, dels quals l’adjudicatària només ha aportat 600.000 en concepte de cànon mentre que de les arques públiques ha eixit la destacada quantitat de 5,4 milions d’euros”. Una adjudicació que a més, s’ha concedit per un espai de 25 anys.

El també alcalde de Forcall, Santi Pérez, assegura que l’experiència del Centre Termal a la comarca “està sent frustrant perquè en estar tres mesos obert no ha dinamitzat turísticament la zona i no s’ha creat riquesa de cap tipus”.

És més, una sèrie d’empresaris vinculats al sector turístic s’han vist greument perjudicats “perquè en el seu moment van fer inversions que ara no poden rendibilitzar en estar el balneari tancat durant 9 mesos a l’any”.