El PSPV-PSOE de Castelló acusa Mazón de reobrir la guerra del valencià a les escoles

103
PUBLICITAT

El portaveu del PSPV en Educació a les Corts, José Luis Lorenz, ha acusat el PP de Carlos Mazón de voler reobrir la ‘guerra del valencià’ per motius “partidistes i electorals amb la decisió de realitzar, sense cap aval pedagògic i científic, consultes per a l’elecció de la llengua base en els centres educatius valencians”. Lorenz ha qualificat aquesta mesura com “una més de la ‘Conselleria del caos’, que per enèsima vegada torna a posar-se en contra de la posició de gran part de la comunitat educativa en legislar de forma totalment arbitrària, sense consultar als sindicats ni a les associacions de pares”.

Segons el diputat per Castelló, el PP i els seus socis d’ultradreta “busquen generar enfrontament dins del món educatiu amb l’objectiu de desprestigiar l’ensenyament públic i obrir l’anomenada ‘guerra del valencià’ per interessos partidistes”. Lorenz ha afirmat que el model plurilingüe “no està qüestionat a la Comunitat Valenciana”. “El que busca el PP és reduir al màxim les hores en llengua pròpia amb la intenció última de la seua desaparició”.

El portaveu socialista ha assenyalat que la decisió de sotmetre a votació l’idioma base en els centres educatius implica la modificació del Projecte Lingüístic de Centre, sense tindre en compte la visió pedagògica global del professorat. Lorenz ha exemplificat “l’absurditat” de la mesura preguntant si se sotmetrà a votació que els xiquets i xiquetes estudien matemàtiques o llengua. “L’únic problema el tenen amb el valencià, perquè la seua dinàmica és que cale la idea que és un idioma imposat perquè genere rebuig i el seu ús social siga cada vegada més minoritari”. “El nivell de ridícul és tal que es titlla un idioma oficial, l’oriünd d’aquesta terra, com a imposició”. “Ho és també l’anglés?”, es pregunta.

Des del PSPV-PSOE, ha subratllat Lorenz, “no permetrem cap atac al valencià i liderarem la defensa de l’educació pública i de la llengua”. José Luis Lorenz ha conclòs afirmant que “el PP vol generar un problema on no existia i que ens trobaran de front en defensa de l’ensenyament públic i de la llengua dels valencians i valencianes”.