El PSPV provincial al·lega per incloure Morella, Cinctorres i Portell en les ajudes a la defensa legal contra macroprojectes energètics

67
PUBLICITAT

Rhamsés Ripollés demana a Marta Barrachina que rectifique i no deixe fora de les línies de suport a les localitats afectades per projectes eòlics

El Grup Socialista de la Diputació de Castelló ha presentat al·legacions a les bases de la convocatòria d’ajudes perquè els ajuntaments puguen cobrir les despeses derivades de la defensa legal contra macroprojectes energètics. El diputat Rhamsés Ripollés considera que “les bases actuals deixen de costat aquells municipis els termes municipals dels quals estan afectats per vies d’evacuació i plantes eòliques”, ja que les mesures de suport “se centren només en projectes d’energia solar”.

Els socialistes sostenen que els municipis afectats per les vies d’evacuació, com Cinctorres, Portell i Morella, també “han de suportar les molèsties i perjudicis econòmics i mediambientals derivats de la instal·lació d’aquests projectes, per la qual cosa no és just que la Diputació no s’involucre i tampoc col·labore amb els ajuntaments per a fer front a les despeses de la defensa legal”.

“Si hi ha una cosa que ha quedat palesa en aquest primer any de legislatura és que Marta Barrachina no tracta tots els municipis per igual. És necessari que la Diputació escolte els ajuntaments, rectifique i amplie les bases perquè totes les localitats afectades per aquests macroprojectes puguen tindre accés a les ajudes”, apunta aquesta part.

Aquesta proposta del PSPV s’emmarca “en el nostre compromís amb la defensa del territori”. El partit considera que les macroplantes i les vies de fuita poden tindre un impacte negatiu important en el medi ambient i en el paisatge “i per això és necessari que els ajuntaments tinguen les eines necessàries per a poder defensar els seus interessos davant aquests projectes”. “Energies renovables sí, però de forma ordenada i raonable”, ha afegit.