El PSPV Ports-Maestrat reclama la Samu per a Vilafranca i Morella i la millora del serveis públics a l’interior

615
PUBLICITAT

ejecutiva ports-maestrat
-Nota de premsa-

La comissió executiva comarcal del PSPV-PSOE Ports-Maestrat ha mantingut una trobada a Morella, després del qual s’ha subscrit la Declaració de Municipis Rurals elaborada per la secretaria de Petits Municipis del PSPV. Una declaració que reivindica els territoris rurals com a font de riquesa i aposta per instaurar mesures que evitin la despoblació galopant.

Els socialistes dels Ports-Maestrat reclamen la millora dels serveis públics en un territori que registra la ràtio més baixa de funcionaris per habitant. De fet, els veïns han de traslladar-se a poblacions com Vinaròs per fer pràcticament qualsevol gestió administrativa.

D’altra banda, la comissió executiva ha analitzat els índexs d’atur en aquestes comarques, i ha lamentat l’absència de polítiques actives per generar llocs aquest treball. A més, ha mostrat la seva preocupació pels insuficients mitjans sanitaris, entre ells la SAMU per a Morella i Vilafranca, el que deixa sense atenció sanitària urgent als veïns dels pobles d’interior de les dues comarques. Totes aquestes circumstàncies obliguen els habitants de les zones rurals a desplaçar-se a poblacions grans, provocant una lamentable despoblació.

L’executiva va comptar amb la presència de l’alcalde de Morella i vicesecretari de la comarca, Rhamsés Ripollés, així com de l’alcalde de Rosell i secretari comarcal, entre d’altres.