El PSPV partidari que la Generalitat tinga més competències en Turisme llevant-les a les diputacions

726
PUBLICITAT
La vicesecretària provincial de Relacions Institucionals, Estíbaliz Pérez, considera que el text regulat pel Consell obre “un temps nou de cooperació i reptes compartits, amb l’interès general per sobre dels particulars i partidistes”.

La vicesecretària provincial de Relacions Institucionals del PSPV-PSOE de Castelló, Estíbaliz Pérez, considera que l’aprovació per part del Consell del decret de coordinació turística amb les diputacions de la Comunitat Valenciana “obre un temps nou, de cooperació i reptes compartits, on l’interès general ha d’estar per sobre dels particulars i partidistes “.

Pérez, també alcaldessa d’Almenara, ha mostrat el suport dels socialistes castellonencs a la iniciativa del govern valencià donat que el que es pretén “és l’exercici d’una política més propera a la ciutadania i de major utilitat en la prestació dels serveis públics , evitant duplicitats per garantir l’eficàcia en la gestió dels diners dels contribuents “.

Pérez ha destacat el paper vertebrador del territori que tenen aquestes decisions que s’han començat a prendre en les relacions institucionals entre el Consell i les diputacions i que tracten de coordinar les polítiques que superen l’àmbit provincial i que per l’estatut d’autonomia li corresponen a la Generalitat Valenciana.

Des de les files socialistes consideren que amb l’aprovació d’aquest decret de coordinació, “s’entra en un marc més positiu per al sector turístic en el qual es millora la coordinació, s’eviten duplicitats i s’enforteixen les marques”.

En aquest sentit, la responsable socialista ha defensat l’esperit participatiu i de màxima cooperació del text recentment aprovat. “El fet que les associacions professionals del sector hagin de formar part del Consell de Coordinació impulsat des del Consell és una garantia de l’esperit de consens i màxima coordinació perquè la política turística guanyi en eficàcia i eficiència”, així com que les diputacions ” estiguin presents en paritat amb el govern valencià “, ha conclòs.