El PSPV exigeix mesures per a protegir les biblioteques valencianes de la la censura del Consell

75
PUBLICITAT

El diputat José Luis Lorenz demana allunyar el partidisme de les biblioteques i recorda el “vergonyós” exemple de Borriana amb la retirada de llibres i revistes de temàtica de diversitat familiar i sexual i publicacions en valencià

El PSPV ha registrat a les Corts una Proposició No de Llei (PNL) per a blindar les biblioteques valencianes de qualsevol interferència partidista i ideològica després dels “nombrosos exemples denunciats per professionals i societat civil des que PP i Vox comparteixen govern en la Generalitat i ajuntaments”.

El diputat José Luis Lorenz ha lamentat que la Comunitat Valenciana “haja passat en qüestió de mesos de ser una terra que defensa la cultura i la lliure creació artística a un lloc on la censura està a l’ordre del dia”. En aquest sentit, ha recordat que en els últims mesos s’han produït diversos casos de censura en biblioteques de la província, com és el cas de Borriana, on PP i Vox van promoure la retirada de llibres i revistes de temàtica de diversitat familiar i sexual i publicacions en valencià o la suspensió d’activitats culturals. “Va ser vergonyós”, ha assegurat.

La PNL signada pel grup socialista sol·licita, entre altres mesures, que es garantisca el lliure accés a la informació i als materials de les biblioteques, d’acord amb la normativa vigent que les regula; que es reconega al Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) com a interlocutor vàlid en l’administració de biblioteques i arxius; i que s’adopten les mesures necessàries per a garantir la independència de les biblioteques enfront de qualsevol tipus de censura.

“És habitual que el govern de Mazón ataque a la cultura en tots els seus àmbits, però el seu nou objectiu són les biblioteques i els i les professionals que les gestionen”, ha assenyalat. “Per això, des del Grup Socialista hem presentat una iniciativa per a defensar i posar en valor el treball i la professionalitat dels nostres bibliotecaris i bibliotecàries”, segons aquesta font.

José Luis Lorenz ha defensat que “les biblioteques són espais públics que han d’estar al servei de la ciutadania, no del partidisme. No podem permetre que el Consell de Mazón utilitze les biblioteques per a adoctrinar ideològicament als valencians i valencianes”.