El PSPV esmena els pressuposts de l’estat demanant la finalització de la N232 i garantir l’abastiment aigua per a Vilafranca

193

El PSPV de Castelló ha inclós en les esmenes dels pressuposts de l’Estat dos iniciatives que afecten a Els Ports. Entre elles figura la finalització de la N232 en els trams Morella-Alcanyís, Barranc La Bota Morella-Port de Querol, la la realització d’una perforació més profunda al pou de Llargueres, situat entre Vilafranca i Benassal. D’esta manera es vol arribar a l’aqüífer regional i garantir el subministrament d’aigua a Vilafranca. 

Els diputats del PSPV per Castelló al Congrés Susana Ros i Pep Lluís Grau i el senador Enrique Navarro han donat a conèixer avui en roda de premsa les esmenes que el seu grup ha presentat als pressupostos generals de l’Estat. Uns pressupostos que han qualificat de “discriminatoris i insuficients per a la província ia la cua de les inversions i la despesa social”. Les esmenes presentades tenen com a objectiu “solucionar la discriminació del PP a la província de Castelló, així com permetre augmentar la competitivitat i l’ocupació a la província”, ha dit Susana Ros.

Les esmenes es fonamenten en 6 eixos essencials, com ara el Ministeri d’Interior i el de Foment, Sanitat i Serveis Socials, Cultura, Agricultura i Medi Ambient i Indústria i Energia. En concret, els socialistes han presentant esmenes per valor d’45 milions d’euros en projectes personalitzats per municipis i altres 300 milions d’euros en projectes de tres províncies.

Entre els projectes que podrien portar a terme en el cas de tirar endavant les esmenes dels socialistes de Castelló destaquen la caserna d’Onda, el projecte de rodalies entre Benicàssim i el nord de la província de Castelló, la liberalització de l’AP-7 entre Castelló i Orpesa o el parador de Morella. També esmenes destinades a la nova depuradora a Benicàssim, plans de desenvolupament rural sostenibles, suport a Escola Valenciana ia les bandes de música, l’augment en un 2 per cent per a pensions mínimes, un programa d’ocupació als joves, la rebaixa cultural i el augment de beques universitàries.

Per la seva banda, el diputat Pep Lluís Grau ha lamentat la falta d’inversió del Govern espanyol en obres del PATRICOVA per prevenir inundacions “És un tema molt sensible en una zona de molt risc que no hauria de passar-se per alt”.

Finalment, el senador Enrique Navarro ha demandat inversions en matèria de comunicacions per a la província de Castelló “tan dependent de la competitivitat de les exportacions de la ceràmica i el turisme”, ha assenyalat. En aquesta línia, s’ha referit a l’absència de pressupost per escometre l’A-7 a partir de Vilanova, la N-232 entre Alcanyís i Vinaròs o la modernització de la línia fèrria entre Terol i Sagunt.

Desglossament de les esmenes:

MINISTERI DE L’INTERIOR
Caserna d’Onda, nova comissaria Vila-real, obres casernes Castellón.

MINISTERI DE FOMENT
Complir amb els terminis del corredor Mediterrani i l’arribada de l’AVE a Castelló, Projecte ferroviari pel sud Port Castelló, Rodalies Castelló, Pas de vianants estació Vila-real, liberalització AP-7 Castelló-Orpesa, Millora accés nord N-340 Benicàssim, N -232 Alcanyís-Vinaròs, Barranc La Bota Morella-Port de Querol, tram Vinaròs-Ulldecona, Tram Vilanova d’Alcolea-les Coves, Tram Salzadella-Traiguera-La Jana, tram les Coves-Salzadella, accessos Castell de la Vall d’Almonacid , accés Ribera de Cabanes-estació de Sanantonio, desdoblament N-340 Alcalà de Xivert, Accés Sud N-340 Torreblanca.

MINISTERI D’AGRICULTURA / ALIMENTACIÓ I MEDI AMBIENT
Regeneració costa sud CS (Estudi de Cantàbria), passeig marítim Benicarló, passeig marítim platja del Carregador, Plans de desenvolupament rural sostenible per a l’interior de Castelló, sondeig i equipament zona Llargueres per a subministrament d’aigua Benassal i Vilafranca, proveïment aigua potable Rosell, nova depuradora Benicàssim, Canalització Rambla Alcalà, Patricova.

MINISTERI DE SANITAT I SERVEIS SOCIALS:
Ampliació Residència Tercera Edat Forcall.

MINISTERI DE CULTURA
Fundació Max Aub (Segorbe), Escola Valenciana, Bandes de Música.

MINISTERI D’INDÚSTRIA, ENERGIA I TURISME
Parador de Turisme de Morella, reindustrialització sector ceràmica província de Castelló. Pla de modernització infraestructures turístiques.