El PSPV demanarà demà en el ple de la Diputació ajudes urgents per al sector primari davant la sequera

100
PUBLICITAT

El diputat Rhamsés Ripollés exigeix l’acció conjunta de les administracions per a combatre l’emergència climática

El PSPV de la Diputació de Castelló presentarà aquest dimarts al Ple una moció per a instar la institució provincial, la Generalitat Valenciana i el Govern d’Espanya a crear línies d’ajuda urgents per al sector primari amb l’objectiu de fer front als sobrecostos i pèrdues provocades per la sequera. El Partit Socialista recull així el guant de les reivindicacions de les associacions agràries de Castelló.

La proposta socialista reclama també finançament per a la construcció i millora d’infraestructures hídriques d’ús humà i per a explotacions agrícoles i ramaderes. Segons explica el diputat Rhamsés Ripollés, la falta de pluges està afectant greument municipis de les comarques del nord de Castelló i hi ha explotacions ramaderes que tenen “serioses dificultats per a proveir els seus animals”.

“La sequera està tenint un impacte devastador a la nostra província i requereix una acció conjunta de totes les administracions per a fer costat al sector primari en aquests moments difícils i garantir l’accés a l’aigua per a tots els ciutadans i animals”, segons el diputat socialista.

La moció del PSPV també demana que la Diputació amplie les ajudes als ajuntaments per a cobrir les despeses de subministraments extraordinaris amb camions cisterna. “Cal que les administracions es creguen el problema i entenguen la singularitat de Castelló. Els municipis són xicotets i no tenen capacitat econòmica i tècnica per a fer front als efectes devastadors de l’emergència climàtica”, indiquen les mateixes fonts.

El Grup Socialista espera comptar amb el suport de la resta de grups polítics en el ple per a tirar avant aquesta iniciativa i donar una resposta “urgent i eficaç” a la greu situació que travessen innombrables municipis de Castelló, així com el sector primari de la província.