El PSPV demana unitats mòbils de DNI

889
DNI
PUBLICITAT

-Nota del PSPV- El secretari provincial d’Acció Electoral i Comunicació del PSPV, Ernest Blanch, lamenta que el Govern de Rajoy es segueixi negant a facilitar la renovació del Document Nacional d’Identitat (DNI) a les persones que viuen a l’interior de la província de Castelló. Considera “inaudit” i “altament discriminatori” que els que viuen a molts quilòmetres de distància de la capital, de vegades a més de 100 quilòmetres d’anada, i a altres tants de tornada, “es vegin obligats a desplaçar-se fins la capital, amb totes les molèsties que això implica “.

Blanch explica que en pobles com Morella, Vilafranca, Cintorres, Sogorb, Montanejos, Cortes d’Arenós i molts altres, renovar el DNI es converteix en “una autèntica tortura per als ciutadans”, perquè es veuen obligats “a perdre un dia sencer de treball . Un problema que “no només els afecta quan han de renovar el seu propi carnet, sinó també quan ho han de fer els seus majors, als quals per, per raons òbvies, han d’acompanyar fins a Castelló”.

El dirigent socialista explica que “aquesta no és la millor manera de lluitar contra un dels problemes endèmics de l’interior de la nostra província: la manca de serveis i la despoblació”.

Blanch no comprèn “quines són les raons que porten a Rajoy a castigar als nostres pobles d’interior, quan la solució ja existia, perquè es va aplicar en temps de Zapatero”. El que es feia llavors era ben senzill: les persones que havien de renovar el DNI s’apuntaven en una llista en els seus ajuntaments i els alcaldes quedaven d’acord amb la Comissaria de Policia de Castelló perquè les unitats mòbils d’expedició del carnet es desplacessin fins seus municipis una o dues vegades a l’any “.

Amb la fórmula aplicada en temps de Zapatero, ningú havia de perdre temps fent desplaçaments desmanegats que, en segons quina època de l’any, són especialment complicats quan la climatologia no resulta molt favorable. És la raó per la qual “exigim que es tornen a programar aquests desplaçaments de les unitats mòbils del DNI als pobles”.

Blanch demana al subdelegat del Govern, David Barelles, “que es pose a treballar i a complir amb la seva obligació de transmetre a Madrid el greu problema que s’està generant a Castelló amb la renovació del DNI”.

Un problema que és molt més greu del que sembla a primera vista perquè tothom sap que la cita prèvia i els torns que es donen en la Comissaria “no és que funcionen precisament amb molta fluïdesa”.

El representant del Partit Socialista lamenta la solitud en què es troba en aquest assumpte el Partit Socialista, que veu com el Partit Popular és incapaç de sumar-se a tan justa reivindicació de la ciutadania. Una cosa que resulta inaudit tenint en compte que “el diputat nacional del PP i aspirant a successor del tron ​​de Moliner, Miguel Barrachina, és de Sogorb, una de les poblacions afectades”.