El PSPV demana més espais sense fum a la Comunitat i campanyes contra el tabaquisme

81
PUBLICITAT

El portaveu de Sanitat del PSPV en Les Corts, Rafa Simó, insta Mazón i la ultradreta a “escoltar la comunitat científica i no deixar-se portar per premisses ideològiques”

El PSPV ha demanat aquest diumenge a la Conselleria de Sanitat que amplie els espais sense fum a la Comunitat Valenciana i que potencie les campanyes de conscienciació contra el tabaquisme, ja que “estem parlant d’una qüestió de salut pública”. Així s’ha manifestat hui el portaveu de Sanitat del Grup Socialista a les Corts, Rafa Simó, després de presentar una Proposició No de Llei (PNL) amb la qual insta el Consell de Mazón i la ultradreta a “escoltar la comunitat científica i no deixar-se portar per premisses ideològiques”.

En aquest sentit, el diputat socialista ha assenyalat que “el que està en joc és la salut dels valencians i valencianes” i ha apuntat que “tenim l’oportunitat que la Comunitat Valenciana siga pionera en espais sense fum”. A més a més, Simó ha insistit que “no hi ha temps que perdre i des de la Generalitat s’ha d’estudiar de manera immediata que fumar a les terrasses de bars i restaurants torne a estar prohibit”.

“La decisió de donar llum verda als fumadors a les terrasses és una mesura que pot considerar-se cancerígena. S’ha prioritzat la suposada llibertat individual a la salut col·lectiva i al criteri científic”, ha assenyalat Simó

Així mateix, el portaveu de Sanitat ha recordat que “la comunitat científica, els experts i les associacions sanitàries han criticat aquesta derogació i han demanat que s’amplien les proteccions en espais públics”. Per això, ha explicat, “els socialistes proposem que es cree un grup de treball amb experts per a abordar l’ampliació dels espais sense fum i que es prenguen mesures que siguen fruit del diàleg social”.