El PSPV demana diners al govern per construir la caserna de la Guàrdia Civil de Vilafranca

209

AUDIO: Ernest Blanch demana al govern inversions per a casernes de Guàrdia Civil i comisaries de policia

-Nota de premsa del PSPV-

El secretari d’Acció Electoral i Comunicació del PSPV-PSOE, Ernest Blanch, denuncia “l’oblit a què el Govern de Rajoy té sotmès a la província de Castelló en matèria de seguretat ciutadana, perquè després de cinc anys a la Moncloa, es nega a construir una nova comissaria del Cos Nacional de Policia a Vila-real, i les noves casernes de la Guàrdia Civil d’Onda i Vilafranca del Cid”.

Contrasta aquesta situació amb el que va passar durant l’etapa de José Luis Rodríguez Zapatero entre 2004 i 2011, període en el qual Castelló va gaudir de la major inversió en infraestructures policials mai vista en aquesta província, amb la inauguració de la nova comissaria del Cos Nacional de Policia a Castelló i les casernes de la Guàrdia Civil a l’Alcora, Onda i Morella.

La inversió de Zapatero en aquells anys en edificis policials va superar els 14 milions d’euros: 7,3 milions a Castelló, 1 milió a l’Alcora, 1,57 milions a Morella i 4,15 milions el Orpesa. Tot i l’esforç sense precedents realitzat pel Govern de l’època, el ja llavors diputat del PP, Miguel Barrachina, repetia fins a la sacietat que aquelles inversions eren insuficients, raó per la qual ara sorprèn que estigue tan callat davant el càstig al que el seu cap sotmet a la província de Castelló, també en aquesta matèria.

Des del PSPV “fem una crida al propi Barrachina i al Partit Popular en el seu conjunt, perquè donin suport a aquesta justa reivindicació”. Onda i Vilafranca han cedit uns terrenys al Ministeri de l’Interior fa molts anys i no poden continuar amb unes casernes tercermundistes. I una ciutat de les dimensions de Vila-real, necessita una comissaria de veritat, i les instal·lacions amb què compta en l’actualitat, que més que del segle XXI semblen pròpies del segle XIX.