El PSPV demana a Moliner que la taula de la sequia inclogue a l’opossició

631
PUBLICITAT

-Nota de premsa-

La Comunitat Valenciana s’ha enfrontat a un dels anys més secs i càlids des que es tenen registres. Per aquesta raó, el secretari general del PSPV de la província de Castelló i portaveu socialista a la Diputació, Francesc Colomer, ha demanat al president de la Institució Provincial, Javier Moliner, que “s’incorpori també a l’oposició en la convocatòria de la Taula de la Sequera que ha anunciat fa poc “. “Aquesta sequera històrica que venim arrossegant està provocant en els nostres cultius uns danys sense precedents, tant en aquells de secà com en els de regadiu, de manera que urgeix impulsar mesures potents per pal · liar els seus efectes en el nostre territori”, afegeix Colomer.
 
El portaveu socialista ha destacat que “els socialistes traslladarem tot un seguit de propostes preventives i compensatòries per incloure en les accions que es sorgeixin d’aquesta taula amb l’objectiu de reduir els danys provocats per la sequera”. La principal petició del PSPV passa per exigir al Consell i el Govern a que habilitin les normes adients que contemplin les mesures d’urgència necessàries per pal · liar la situació del sector agrícola a la província. Colomer ha detallat que en aquestes disposicions han de ser considerats, entre altres, els següents punts com la reducció a 0 del mòdul en l’IRPF per a les explotacions i activitats agràries afectades; bonificació del 100% en el pagament de les cotitzacions a la Seguretat Social per contingències comunes corresponents al període comprès entre l’abril de 2014 i maig de 2015, ambdós inclosos i no només per tres mesos; exempcions per a l’any 2014 del cànon de regulació i tarifa d’utilització de l’aigua estableix la Llei d’Aigües per a les explotacions de regadiu; la reducció de les tarifes elèctriques per al reg mitjançant Decret; a més de la posada a punt i manteniment dels pous de sequera i la consideració de mesures particulars per a certs sectors més afectats com el cereal, fruita seca i ramaderia extensiva “.
 
Una altra de les iniciatives que el PSPV posa damunt la taula, és que es tingui en compte la situació econòmica que la sequera produirà sobre els ingressos agraris a l’hora d’estimar la condició de Agricultor Actiu en la PAC 2015.
 
Finalment, Colomer ha ressaltat que “molts dels cultius que estan patint els efectes de la sequera són l’eix fonamental de l’economia de molts municipis i generen milions d’euros en origen, afectant a totes les comarques de la nostra Comunitat”. “Estem parlant de pèrdua de llocs de treball, tant directes com indirectes, de manera que les conseqüències d’aquesta sequera pot acabar per donar el cop de gràcia a moltes economies locals que ja estan fortament afeblides pels efectes de la crisi”, conclou Colomer.