El PSPV demana a la Diputació que asfalte el Camí de la Canà

231

Nota de premsa del PSPV de Castelló

El secretari provincial d’Infraestructures dels socialistes recrimina al president de la Diputació el seu retard en la part de les obres que li corresponen en el Camí de la Canà mentres que la Conselleria d’Infraestructures sí que ha executat els treballs que ambdós institucions van acordar realitzar al 50% fa més d’un any.

El secretari provincial d’Infraestructures del PSPV-PSOE de Castelló, Sergio Bou, hi ha acusat hui al president de la Diputació, Javier Moliner, “d’incomplir els seus compromisos” amb els ajuntaments de la província, ja que més d’un any després de comprometre’s a millorar el Camí de la Canà, en una reunió mantinguda al novembre de 2015 amb la consellera d’Infraestructures, María José Salvador, i el diputat provincial de Carreteres, Juan Bautista Juan, “encara no hi ha ejecutat la part de les obres que li corresponen”.

Bou hi ha assenyalat que en la trobada, les dos administracions van segellar un acord pel qual cada una aportaria el 50% del cost de les obres, el pressupost del qual ascendix a 1,35 milions d’euros. “Mentres que la Conselleria ja ha escomés els treballs que li corresponien, Moliner seguix sense complir la seua part del conveni en un projecte que ha de tornar l’operativitat que havia perdut el Camí de la Canà com a conseqüència del progressiu deteriorament patit al llarg de molts anys”, ha denunciat.

El responsable socialialista ha assegurat que “la deixadesa del president de la Diputació està retardant que esta via recupere les condicions dignes que necessita com a eix vertebrador de Els Ports després de molts anys de reivindicacions dels alcaldes de la comarca”.

Les obres que ha portat a terme la conselleria en 4, 4 quilòmetres han permés reparar el paviment del Camí de la Canà, en el tram entre la CV-12 i la CV-125, en la seua mitat més pròxima a la CV-125, però queda pendent l’altra mitat, la que conecta amb la CV-1, per part de la Diputació de Castelló.

Impuls del Consell
Bou ha ressaltat que el “desinterés” de Moliner xoca amb l’acció inversora de la conselleria en la conservació de carreteres de la xarxa de la Generalitat en la província de Castelló, que “suposa un pas més en la línia de la política iniciada pel Consell en què s’aposta per garantir la seguretat viària en les carreteres autonòmiques, la seua correcta funcionalitat i la mobilitat de les persones”.

En este sentit, ha indicat que el departament de María José Salvador invertirà 77 milions d’euros en la província de Castelló en els pròxims quatre anys per a millorar més de 1.000 quilòmetres de carreteres autonòmiques en el nostre territori, la qual cosa representa un increment del 40% del pressupost destinat a manteniment en les carreteres de Castelló, al passar de 55 milions a 77milions.