-Nota del PSPV-

Els alcaldes i portaveus socialistes de la comarca dels Ports, un cop analitzats els pressupostos de la Diputació de Castelló, denuncien la discriminació que aquesta Comarca pateix des de fa anys per aquesta institució i en concret en els pressupostos per a aquest 2016.

En concret a la part nominativa d’aquelles inversions o projectes que es duran a terme a tota la comarca, només 317.000 € es destinaran a ella dels 130.000.000 milions de €. El que suposa tan sols el del pressupost.
A més dues de les actuacions, tot i que necessàries per l’estat dels immobles on es duran a terme, són propietat de la Diputació, la plaça de toros de Vilafranca amb 78.000 € i l’edifici Colomer Zurita a Morella amb 95.000 €. Així com 20.000 € per la Fundació Blasco de Alagon de la qual la Diputació és patró.

Així només es duran a terme dues actuacions a Zorita amb només 24.000 € per realitzar un dipòsit de regulació i en Portell amb 100.000 € per a la restauració de la Casa Abadia.

Els alcaldes han mostrat la seva sorpresa pel decebedor d’aquests nombres, una comarca que necessita de moltes inversions per revertir el procés de despoblació i envelliment. És el maltractament que el govern del Partit Popular de Castelló fa a aquesta Comarca, es tracta d’uns pressupostos sectaris amb l’única comarca que no li riu les actituds “caciquils”, uns pressupostos d’una altra època.

Més greu a més per faltar a la paraula amb compromisos adquirits amb els alcaldes de la Mata i Olocau, per arreglar la carretera que els uneix; o La Canà com vertebració de part de la Comarca. Comptant encara amb molts quilòmetres per arreglar de carreteres que es troben en molt mal estat, com les d’accés a Vallibona, a Xiva de Morella o de Castell de Cabres a la Pobla de Benifassà.

En matèria turística es té prevista la signatura d’un conveni turístic amb el Patronat de Turisme per 100.000 € per a la Comarca dels Ports, però en tot cas es torna a demostrar que la Diputació abandona el projecte de posada en valor o construcció del museu de dinosaures en una de les zones més riques paleontologicamente d’Espanya. Un altre compromís oblidat del Partit Popular per a Els Ports.

També són molts els municipis d’aquesta comarca que encara no tenen depuradora i que aboquen les seves aigües fecals a rius o barrancs de zones dins de Parcs Naturals o Espais Protegits mediambientalment i també la Diputació s’ha oblidat de nou dels nostres pobles.

Per últim un altre dels més fragants incompliments és el compromís adquirit per Moliner de la seva promesa de les obres de proveïment a Ares i Vilafranca, que segueixen sense tenir solucionat els seus problemes de servei de proveïment. Lamentar que no hi ha cap partida a complementar la seva promesa de l’aigua del riu Bergantes, on només busca titulars de premsa i no ha arribat ni una gota.

Per tant es preveu una reunió d’urgència per part de tots els alcaldes i portaveus per estudiar les mesures necessàries a adoptar contra aquests pressupostos del Partit Popular de Moliner que obliden Ports.