El PSPV de Morella urgeix la neteja dels camins rurals després dels treballs del Fons Forestal

58
PUBLICITAT

Els socialistes denuncien “importants volums de restes vegetals” que poden suposar risc d’incendi

El PSPV de Morella ha traslladat la seua preocupació per la falta de neteja dels camins forestals. Esta part denuncia “importants volums de restes vegetals” en el camí Salvassòria, que suposen un risc d’incendi. Segons indica la formació, la preocupació per tots els treballs del Fons Forestal i la gestió per part del govern municipal d’Independents per Morella no és nova.

Les mateixes fonts recorden que el grup ja va denunciar en setembre i octubre de 2023 la pèrdua econòmica de gran part d’este fons finançat al 100% per la Generalitat Valenciana i que suposava la pèrdua de més de 40.000 euros i més del 30% dels recursos destinats a Morella.

A la vegada, en aquell moment el PSPV de Morella va denunciar l’estat en el que estava quedant el camí Salvassòria per la falta de retirada de la vegetació. La mateixa Conselleria va informar el mes de desembre a l’Ajuntament de “la obligatoriedad de realizar la eliminación de los restos vegetales que quedan en la zona de trabajo, ya que se trata de combustibles finos secos que suponen un riesgo evidente de inicio de un incendio forestal, además de un posible incumplimiento de la normativa forestal y ambiental vigente’’.

Com indica el regidor socialista, Joel Pascual, no entenem com esta situació, que ja vam traslladar fa mesos en els plenaris, quan vam queixar-nos també de la pèrdua de diners del fons forestal, estiga encara així amb el risc elevat d’incendis que suposa”. “La petició de responsabilitat a l’empresa que ho va executar porta mesos de retard, ja que des de desembre la Conselleria ja li ho havia requerit a l’ajuntament però sobre tot ens preocupa que les restes encara no s’han retirat’’, segons Pascual.

Sense resposta

A més de tractar sobre el fons forestal en la tardor de 2023, en el passat plenari ordinari del mes de març el grup municipal socialista va preguntar sobre esta situació. “Una vegada més el silenci ha sigut la resposta per part de l’alcalde, així com tampoc s’ha donat, fins la data, cap explicació a l’escrit presentat el dia 22 de març, reiterant esta qüestió”, indica el comunicat socialista.