El PSPV de Morella lamenta l’eliminació de les Comissions Informatives Municipals

242
PUBLICITAT

Serà la primera vegada que es produeix en democràcia. També es deixa, gràcies a l’acord dels Independents amb el PP, sense representant socialista morellà a la Mancomunitat dels Ports, tot i ser el partit més votat

Els socialistes morellans adopten una postura constructiva i de col·laboració en el Ple que aprova la forma de funcionar el consistori per la present legislatura i trasllada una proposta per crear tres comissions informatives a part de la de comptes, que és obligatòria per llei

El Grup Municipal Socialista de l’Ajuntament de Morella, en el ple organitzatiu de la nova corporació, celebrat avui, ha mostrat el seu desacord amb l’eliminació de les Comissions Informatives Municipals, una mesura adoptada pel nou equip de govern, d’Independents per Morella i el suport del PP.

Per als socialistes, les comissions informatives, tant en el govern com en l’oposició, són fonamentals per un bon treball municipal com a punt formal de diàleg, participació i treball conjunt entre els grups municipals. En res resta, el fet de tenir comissions, per a que després, en el plenari, es puguen tractar tots els punts amb la màxima participació, debat i aportacions que es considere. Tampoc és cert que el fet d’eliminar-les supose un important estalvi econòmic, perquè en cap moment, el grup socialista, ha parlat de les assignacions per estes comissions, com si han fet Independents i el PP.

Per això, des del Grup Municipal Socialista, no s’ha volgut votar simplement en contra. Sinó, que com a oposició constructiva, hem traslladat una proposta per a que hi hagen, a part de la de comptes, que és obligatòria per llei, tres comissions més (obres, àrees socials i promoció econòmica). Estes suposarien una reducció important de les que hi havia la passada legislatura, tenint en compte també els menys regidors de l’equip de govern però, amb l’objectiu que es puguen treballar i tractar tots els temes d’una forma més correcta i constructiva per part de tots els regidors i regidores.

Rhamsés Ripollés, portaveu del grup socialista, ha volgut destacar que ‘’esta decisió, d’eliminar les comissions informatives, va totalment en contra de la transparència, participació, informació i el comptar amb tots que traslladava en la presa de possessió el senyor Sangüesa. Esta decisió d’eliminar-les, per primera vegada en democràcia en el nostre ajuntament, sols s’entén des de l’objectiu del govern i el PP de no facilitar el treball de l’oposició del grup municipal socialista’’. ‘’Esperem que en el proper plenari es puga reconduir este plantejament, fet pel govern actual, i es puga acceptar la proposta constructiva i participativa que hem elaborat des del grup socialista, per un millor treball conjunt de tots els regidors i regidores. Ja que també va en benefici dels nostre veïns i veïnes amb totes les iniciatives més i millor treballades’’.

Per altra banda, també es lamenta, des de grup socialista, que, fruit de l’acord entre Independents i PP, ‘’se’ns haja exclòs de tenir un representant en la Mancomunitat dels Ports dels dos que té l’ajuntament, tenint en compte que som el grup més votat i tal com passa amb altres ajuntaments de la comarca amb un representant per a cada partit’’.

El Grup Municipal Socialista, com a oposició en l’Ajuntament de Morella, adopta una posició constructiva i lleial al Ple. Tret dels citats desacords, en el Ple s’han aprovat també el règim de sessions del mateix, que serà cada mes, donar compte de les oportunes delegacions municipals, la constitució dels grups polítics així com la designació dels membres que han de formar part dels òrgans col·legiats i l’establiment de les retribucions. En este cas l’alcalde, Bernabé Sangüesa amb dedicació exclusiva de  i el regidor Javier Amela amb una dedicació parcial.