El PSPV de Morella explica les propostes de millora urbana

304
PSPV Morella

Amadeu Bordàs: “Volem una ciutat moderna, amb el patrimoni viu i al servei de les persones, més accessible, amb un creixement ordenat, donant suport a la rehabilitació i l’important sector de la construcció, millorant espais en una ciutat sostenible que facilita la vida a seus veïns i veïnes “

Amadeu Bordàs, Ana Jiménez i Joan Carles Marcobal
Amadeu Bordàs, Ana Jiménez i Joan Carles Marcobal

El PSPV-PSOE Morella ha començat a explicar tota la feina que s’ha fet des de l’equip de govern en aquests últims anys, així com a anunciar diferents propostes que s’inclouran en el programa electoral. El primer d’aquests balanços ha estat el de l’eix ‘Ciutat’ i l’han realitzat l’actual regidor de serveis, Amadeu Bordàs, i els candidats del PSPV, Joan Carles Marcobal i Ani Jiménez.

Bordàs destaca que “un dels treballs més importants que s’ha dut a terme en aquests anys en l’eix ‘Ciutat’ ha estat el de no retallar serveis municipals i el d’estar al costat dels veïns i veïnes. Per a això, hem dut a terme un Pla Municipal d’Eficiència Energètica, amb el qual s’han millorat les instal·lacions dels edificis municipals i s’ha disminuït de forma considerable el consum i la despesa corrent. La nostra gran prioritat ha estat la d’estar al costat dels veïns i veïnes “.

El número 4 de la llista del PSPV-PSOE Morella apunta que “hem seguit treballant en l’avançat estat de rehabilitació urbana, combinant les obres de renovació integral, com les de la Plaça Colom, l’Hostal Nou o el carrer Confraria, amb altres millores xicotetes però també importants, com els carrers Mestre Carbó, El Pes, Hospital, plaça de l’Ajuntament … atenent a les demandes dels veïns i veïnes “.
Un altre dels aspectes que ha esmentat Amadeu Bordàs és el de la gestió del patrimoni. Per a l’edil socialista, “la gestió del patrimoni és una gran diferència entre el PSPV i el PP, perquè mentre que des de l’Ajuntament de Morella continuem gestionant bé el castell i les muralles i obtenint reconeixements com el premi Patrimoni 2011, des d’altres administracions es continua abandonant o gestionant molt malament llocs com la Fàbrica Giner, Morella la Vella o el Colomer-Zurita”.

Per la seva banda, Joan Carles Marcobal anuncia que “el PSPV-PSOE de Morella apostarà pel suport a la rehabilitació de vivendes. Aquests anys de crisi han estat molt durs per al sector de la construcció i treballarem per recuperar l’Oficina Municipal de Rehabilitació i per afavorir la realització d’obres”. A més, recordava que aquest últim any s’ha aconseguit una instal·lació molt important per a aquest sector com és la Planta de Residus Inertes, després de més d’una dècada de reivindicacions. El número 9 a la llista del PSPV-PSOE Morella també explica que en els últims anys s’ha actuat molt en el passeig de l’Alameda, com per exemple amb la neteja i manteniment permanent, les obres de canalitzacions o dels miradors o la construcció de l’espai de barbacoa, petanca i jocs, i que es continuarà millorant el “pulmó verd” de la ciutat.

Respecte al medi ambient, els socialistes recorden que Morella és una de les localitats que més recicla de la província de Castelló, gràcies a la recollida selectiva. A més, en aquests anys també ha vist la llum l’Ecoparc. Altres aspectes en què s’ha treball és en la millora dels boscos i en els diferents cementiris del terme municipal. A més, s’ha seguit amb les inversions a Xiva, Ortells, la Pobleta, Herbeset i Vallivana.

Finalment, Ani Jiménez subratlla “el gran avanç” que s’ha produït en aquests darrers anys en la millora de l’accessibilitat al municipi i apunta que “se seguirà treballant en aquesta línia i es milloraran els edificis municipals en els quals l’accés per les persones majors i minusvàlids és difícil, com per exemple, l’ajuntament “.

Per tot això, des del PSPV-PSOE Morella es considera que “amb una ciutat oberta i cuidada i amb treball, Morella guanya”.