El PSPV de Morella explica el contingut del seu programa sobre “identitat”

315
Candidats PSPV-PSOE Morella Identitat

– Nota de premsa PSPV Morella

El PSPV-PSOE Morella explica la seva gestió i propostes a l’eix de “Identitat”. En el Dia Internacional dels Museus, els socialistes reivindiquen la seva aposta per la cultura i la seva premiada gestió del patrimoni

El PSPV-PSOE Morella continua explicant tota la feina que s’ha fet des de l’equip de govern en aquests últims anys, així com anunciant diferents propostes que s’han inclòs en el programa electoral. L’últim eix en què s’ha realitzat aquest balanç és el de “Identitat” i l’han protagonitzat els candidats Maria Rallo, Rocío Querol i Marian Albu.

En el Dia Internacional dels Museus, l’actual regidora de cultura, Maria Rallo, ha volgut reivindicar “l’aposta cultural que hem realitzat a l’Ajuntament de Morella” i “una gestió del patrimoni des de la proximitat. Perquè els morellans i morellanes som els que valorem el que tenim, els que tenim cura i els que ho posem en valor”. Així, recordava que aquest treball de millora permanent del patrimoni i la seva posada en valor van ser premiats per les ciutats Patrimoni de la Humanitat.

Maria Rallo també destacava que “Morella s’ha convertit en un referent cultural i una ciutat de congressos”. En aquests quatre anys, el consistori ha col·laborat amb nombroses entitats per a l’organització de trobades a la localitat, amb la qual cosa s’han dut a terme desenes de cursos, reunions i congressos a Morella. Això ha suposat un important impacte econòmic a la ciutat. A més, des del consistori també s’ha tornat a divulgar la importància històrica de Morella, commemorant diferents efemèrides que han contribuït a donar a conèixer millor la història i a atreure visitants. Un clar exemple d’això va ser la commemoració del 600 aniversari de les “Converses de Morella” l’any 2014. Un exercici en el qual es van albergar més de quinze congressos, es va obtenir una important repercussió, es va publicar l’obra magna d’aquesta efemèride, es van organitzar conferències, exposicions, presentacions, recreacions històriques, viatges medievals al castell …

Precisament, l’aposta per la cultura que està realitzant el PSPV-PSOE Morella al consistori també ha acostat a la ciutat a importants experts, a través dels Cita a Morella, ha fet que vegen la llum noves publicacions, s’han organitzat exposicions, concerts, cinema… Pràcticament tots els caps de setmana hi ha activitat cultural a Morella.

Per la seva banda, Rocío Querol, ha assenyalat que “l’Ajuntament de Morella ha de seguir fomentant i potenciat és el teixit associatiu i la participació ciutadana, a través dels convenis de col·laboració amb les associacions de la localitat i els Consells Municipals”.

Candidats PSPV-PSOE Morella Identitat

Candidats PSPV-PSOE Morella Identitat

Sexenni

La número 3 de la candidatura del PSPV-PSOE Morella també indica que “Morella va viure un Anunci i un Sexenni d’èxit en 2011 i 2012 i volem tornar a organitzar aquestes festes amb la implicació i participació de tots. Apostarem per la representació de tots els Gremis i altres estaments partícips en la festa en la seva organització conjunta”. A més, recordava que en 2012, el president de la Generalitat, Alberto Fabra, va traslladar un Consell a Morella per anunciar la declaració del BIC d’aquestes festes, però fins al moment no s’ha obtingut la declaració. Així, Querol apuntava que “aquests anys s’ha aconseguit la declaració del Sexenni com a Festa d’Interès Turístic Nacional i ara treballarem per aconseguir la Festa d’Interès Turístic Internacional i la declaració de BIC, que esperem que la realitze un morellà com Ximo Puig”.

Entre les propostes socialistes en qüestió de millora d’edificis municipals o de gestió de la localitat, Rocío Querol anunciava que es van a ampliar els espais disponibles al Castell i es millorarà l’entrada al monument. També es va a actuar a la Casa Ciurana o al Teatre Municipal.

Finalment, el candidat Marian Albu subratllava que “continuarem amb el foment de la integració amb la celebració d’intercanvis culturals, suport i assessorament als nouvinguts, crearem una secció a la Biblioteca amb llibres d’altres llengües i oferirem classes de romanès perquè els xiquets i xiquetes conserven la seva llengua materna”.