El PSPV de Morella denuncia la paralització de l’ampliació del Centre de Dia

79
PUBLICITAT

El projecte, que supera els 250.000 euros, permetrà crear 20 noves places i 10 nous llocs de treball

El PSPV de Morella ha criticat el retard i la paralització que sofreix l’ampliació del Centre de Dia per part de l’actual equip de govern municipal i la Generalitat Valenciana. A punt de finalitzar el mes de febrer, les obres de la segona fase de l’ampliació ni s’han iniciat ni es coneix previsió de data per fer-ho.

Cal recordar que el projecte d’ampliació del Centre de Dia estava format per dos fases, cadascuna amb 250.000 euros d’inversió, aconseguits en la legislatura passada per l’Ajuntament socialista amb finançament autonòmic.

La primera d’estes fases va ser executada directament per l’Ajuntament i els treballs es van desenvolupar des de finals de 2022 i 2023, on es va realitzar tot l’enderrocament de l’antiga escola de música i la distribució de les noves sales del centre assistencial.

Per a la segona fase, l’Ajuntament va assumir la redacció del projecte que va ser entregat a la conselleria a principis de 2023, així com la direcció d’obra.  La Conselleria era responsable de l’execució que possibilitava unir l’actual Centre de Dia amb les noves dependències i les adaptacions necessàries en el menjador i la cuina actuals, climatització i equipament.

Gràcies a tot aquest projecte d’ampliació del Centre de Dia es podrà passar a donar servei a un total de 45 usuaris (actualment són 25) i la creació d’uns 10 llocs de treball.

Situació actual

Lluny d’esta situació, en estos moments el projecte es troba paralitzat per part del governs autonòmic i municipal sense data per iniciar unes obres que ja haurien d’estar més que avançades. Fins i tot el PP i VOX en les Corts Valencianes van votar en contra d’una esmena als pressupostos presentada pel PSPV per garantir esta important obra per a Morella i tot el servei que dona el Centre de Dia a la comarca dels Ports.

Rhamsés Ripollés, portaveu socialista a l’Ajuntament de Morella, destaca que ‘’van passant els mesos i, a punt de finalitzar febrer, veiem com una obra tan important com l’ampliació del centre de dia, compromesa i amb el projecte realitzat pels anteriors governs progressistes de l’ajuntament i Generalitat, ara està totalment paralitzada i sense data d’inici”. “Estem perdent serveis per a les persones, creació de nous llocs de treball”, segons Ripollés.

El diputat autonòmic Ernest Blanch ha assenyalat que “sempre han sigut governs progressistes els que han desenvolupat i reforçat l’estat del benestar”. “Ara amb PP i VOX al govern de la Generalitat veiem com tornem a èpoques de retallades, a votar en contra d’esmenes al pressupost per fer possible l’ampliació del centre de dia i tornen al desmantellament de serveis pel benestar de les persones i famílies”.