El PSPV de Morella agraeix el Govern la subvenció per a l’obra del Colomer Zurita

81
PUBLICITAT

L’agrupació municipal destaca el paper de l’Estat per a poder finalitzar la intervenció a la biblioteca i l’ascensor iniciada a principis de 2023

El Partit Socialista de Morella ha agraït el Govern central la subvenció que ha suposat la finalització i entrega de les obres de la biblioteca i ascensor del Colomer Zurita, que van començar a principis de 2023.

Segons indica el comunicat, el Colomer Zurita és un dels edificis més importants de Morella no sols per les seues dimensions i valor patrimonial, sinó també pel que ha significat per l’educació i activitat de la població.

“Després del seu abandonament i sostracció per part de la Diputació, l’Ajuntament de Morella, amb el PSPV al capdavant,  va aconseguir recuperar-lo per al poble i iniciar un procés ambiciós de rehabilitació i posada en funcionament”, assenyalen les mateixes fonts.

En primer lloc ha sigut l’escola de música, que ha iniciat este curs la seua activitat a l’edifici, “gràcies a la rehabilitació de tota la primera planta del claustre interior i una inversió de més de 800.000 euros, on es van obtenir importants ajudes del Ministeri mitjançant el 1,5% cultural i també de la Generalitat”.

Per altra banda, a principis de 2023 es van iniciar les obres de la planta primera del claustre exterior per ubicar la biblioteca i espais per entitats, a més de la instal·lació d’un ascensor. “En estes dos actuacions, amb més de 750.000 euros de pressupost, també es va obtenir  finançament per part de la Generalitat Valenciana i han sigut finalitzades recentment”, segons el comunicat socialista.

El portaveu socialista a l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, destaca que “ens alegrem que estes obres, tal com estava previst, també hagen finalitzat i esperem que ara tota la recuperació del Colomer Zurita no s’ature, que la biblioteca i tots els espais per entitats entren en funcionament i es continue amb la recuperació d’este edifici i la generació d’activitat per a tot el poble, ja que redunda en millorar serveis”.