El PSPV de la Diputació reclama a Barrachina que complisca amb els compromisos de la institució i signe el conveni per a la preservació de la memòria històrica

84
PUBLICITAT

El portaveu Samuel Falomir avança que, en cas que s’elimine la col·laboració en el nou pressupost, s’estudiarà la manera de col·laborar des dels ajuntaments “per a tancar ferides definitivament”

El grup socialista a la Diputació de Castelló sol·licitarà formalment a la presidenta de l’executiu provincial, Marta Barrachina, que “complisca amb els compromisos de la institució amb la memòria històrica” i que signe, sense més dilacions, el conveni per a l’exhumació de víctimes del franquisme amb el Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. Segons explica el portaveu socialista, a hores d’ara l’assignació anual, quantificada en 50.000 euros, es troba “en el limbe” per la manca d’interés dels responsables del PP de donar-li eixida. Aquesta actitud, apunta, “està creant un greu perjudici a l’entitat en no poder desenvolupar el seu programa de treball amb garanties pel bloqueig del finançament per part de l’equip de Marta Barrachina“.

En aquest context, Samuel Falomir reivindica la gestió portada a terme, la legislatura passada, pel president José Martí i la diputada Tania Baños al front de l’àrea de Memòria Històrica “perquè ningú borrara de la història a milers de persones innocents que van perdre la vida per defendre la llibertat del seu país”. Com recorda, en l’anterior mandat socialista s’ha aconseguit recuperar les restes de més de 200 persones assassinades per la dictadura feixista “que ara, per fi, descansen de manera digna i en pau”.

El representant socialista assenyala que la memòria històrica serà una de les “línies roges” que marcaran els i les socialistes per a donar suport als pressupostos de 2024. En cas que desaparega la partida dels comptes, com ja ha ocorregut amb el departament, el PSPV-PSOE estudiarà la manera de col·laborar amb l’entitat “perquè cap persona major ens deixe amb la pena de no haver trobat el seu pare, germà o familiar”. Siga com siga, “des dels ajuntaments liderats pel Partit Socialista treballarem de la mà dels col·lectius de memòria històrica per a reparar el dolor i tancar definitivament ferides”.