El PSPV de la Diputació de Castelló acusa Marta Barrachina d’orquestrar un sainet per a amagar les seues intencions de retallar els pressupostos de 2024

101
PUBLICITAT

El portaveu Samuel Falomir anticipa retallades en els pròxims comptes provincials i demana “valentia” a la presidenta per a reconéixer que va prometre més del que podia complir: “aquest serà el seu relat per a justificar-ho”

El portaveu del PSPV a la Diputació de Castelló, Samuel Falomir, ha acusat la presidenta Marta Barrachina d’orquestrar un sainet per a amagar les seues suposades intencions de retallar els pressupostos provincials de 2024. Falomir sosté que Barrachina s’enfronta a dificultats per a quadrar les comptes i, per aquesta raó, “s’ha vist obligada a acusar l’anterior executiu socialista de gastar sense control perquè sap que no pot complir amb les seues promeses electorals”.

Resulta paradoxal, segons Falomir, que el diputat Salvador Aguilella, durant quatre anys, assenyalara José Martí “plenari sí, plenari també” per no invertir els 50 milions de romanents i que ara, després de destinar-los a ajudes municipals, es rasguen les vestidures. “No han cessat en culpar-nos de tindre els diners agafant pols als bancs i ens han martellejat fins a l’exasperació per ser, en la seua opinió, poc ambiciosos, per això ens “xirria” que ens vinguen a aquestes alçades amb aquestes històries”. El diputat de l’Alcora argumenta que “el seu relat serà que la Diputació està arruïnada per a justificar el retall inversor i en ajudes que preparen per a l’any que ve”.

De fet, Falomir recorda que durant la legislatura passada, en diversos plenaris, el PP de Barrachina va arribar a presentar iniciatives valorades en 30 milions d’euros. “Està clar que no pot dur a terme tots els compromisos que ha adquirit sense pensar en el demà perquè només es proposava guanyar vots”.

En aquest context, el socialista acusa Marta Barrachina de canviar el seu discurs recordant que és sorprenent que, coneixent suposadament “la mala salut financera de la Diputació”, la seua primera decisió com a presidenta fora promoure l’augment més gran dels sous de la Diputació, disparant així la despesa política.

Des del PSPV apel·len a l’equip de govern a ser “valents” i reconéixer que “han promés més del que poden complir”. “És trist que davant la falta de capacitat recórreguen a culpar els altres”. Davant això, Falomir critica el “baix tarannà polític” de Barrachina i li exigeix sinceritat en la seua gestió. “Reclamem transparència i responsabilitat a la presidenta de la Diputació i que sempre que repetisca que li parla a la ciutadania mirant-la als ulls s’enrecorde que és per a dir la veritat”.

Finalment, Falomir ha demanat per enèsima vegada una reunió amb l’executiu de la Diputació per a parlar sobre els pressupostos. “Estem quasi en novembre i encara no sabem res, més que l’evidència que seran uns pressupostos de retrocessos”.